Persberichten
23-01-2015
FRITZ!OS 6.20 nu beschikbaar voor alle modellen van de FRITZ!Box en FRITZ!WLAN Repeater

Betere prestaties voor de FRITZ!Box en FRITZ!WLAN Repeater met FRITZ!OS 6.20

  • FRITZ!OS 6.20 per direct beschikbaar voor alle modellen van de FRITZ!Box
  • Verbetert de WiFi-prestaties voor draadloze repeaters
  • Verbeterde transparantie, beveiliging en gebruiksgemak

> Press photo

FRITZ!OS 6.20, de nieuwe versie van het besturingssysteem van AVM, is per direct beschikbaar voor alle modellen van de FRITZ!Box en FRITZ!WLAN Repeater. Gebruikers van DSL- en LTE-modellen van de FRITZ!Box kunnen daardoor profiteren van verbeteringen en innovaties op het gebied van draadloze verbindingen, netwerkopslag en Smart Home-functionaliteit. AVM introduceert met versie 6.20 ook een automatische updatefunctie. De nieuwe versie brengt ook een aantal nieuwe functies voor FRITZ!WLAN Repeaters zoals WiFi-toegang voor gasten, groter bedieningsgemak met een smartphone of tablet en een automatische updatefunctie. Meer informatie over de nieuwe versie van FRITZ!OS is te vinden op nl.avm.de/fritzos.

FRITZ!OS 6.20 nu ook beschikbaar voor FRITZ!WLAN Repeaters

Versie 6.20 zet de prestaties van de FRITZ!WLAN Repeaters 300E, 310, 450E en 1750E van AVM extra kracht bij en breidt hun mogelijkheden uit met een optionele functie voor automatische updates. Gebruikers van FRITZ!Powerline-producten met WiFi-functionaliteit (540E and 546E) profiteren eveneens van de update. Ze kunnen na de installatie van de nieuwe versie een draadloze verbinding voor gasten instellen met een simpele muisklik (WPS - Wi-Fi Protected Setup). FRITZ!OS 6.20 optimaliseert daarnaast de repeater-instellingen voor smartphones en tablets. Dit maakt het instellen en beheren van een WiFi schedule eenvoudiger dan ooit en alle belangrijke informatie over de instellingen en snelheid van de apparatuur wordt overzichtelijk weergegeven.

De belangrijkste functies van FRITZ!OS 6.20 in vogelvlucht

FRITZ!OS 6.20 is beschikbaar voor alle DSL- en LTE-modellen van de FRITZ!Box. De update voegt een breed scala aan verbeteringen en innovaties toe op het gebied van WiFi, DECT, netwerkopslag, Smart Home en ouderlijk toezicht. Gebruikers profiteren zo van verbeterde transparantie, beveiliging en gebruiksgemak. De nieuwe versie maakt het beheer van het draadloze netwerk er bovendien een stuk eenvoudiger op.

De centrale beveiligingspagina biedt een overzicht van alle draadloze apparaten, en de startpagina toont nu de naam van het draadloze netwerk van de gebruiker. De instellingen voor draadloze toegang voor gasten zijn eveneens via deze pagina toegankelijk. Gebruikers kunnen zo snel en eenvoudig een private hotspot voor gasten configureren. Het ouderlijk toezicht is uitgebreid met een nieuwe optie die ervoor zorgt dat de draadloze toegang voor gasten niet kan worden gebruikt om de beveiligingsinstellingen te omzeilen. Het nieuwe beveiligingsoverzicht zorgt daarnaast voor verbeterde transparantie. Alle beveiligingsinstellingen en informatie worden overzichtelijk gepresenteerd. Gebruikers kunnen onder meer zien welke poorten zijn geopend voor het inkomende en uitgaande internetverkeer.

AVM introduceert met FRITZ!OS 6.20 voor het eerst een automatische updatefunctie. Gebruikers kunnen nu kiezen uit verschillende opties om nieuwe versies van het FRITZ!OS te ontvangen. Het gebruik van de nieuwe encryptiestandaard TLS 1.2 staat garant voor extra beveiliging. FRITZ!NAS-gebruikers profiteren van een op browser gebaseerde mediaplayer en nieuwe functies voor het beheer van NAS-bestanden. FRITZ!OS 6.20 breidt daarnaast de Smart Home-functionaliteit uit en verandert het slimme stopcontact FRITZ!DECT 200 en de FRITZ!DECT Repeater 100 in temperatuursensoren.

Snel en eenvoudig het FRITZ!OS upgraden

FRITZ!OS 6.20 is per direct beschikbaar als gratis upgrade voor alle DSL- en LTE-modellen van de FRITZ!Box. Het enige dat gebruikers hoeven te doen om deze nieuwe versie te ontvangen, is "http://fritz.box" invoeren in de adresregel van de browser en de optie ‘Update Wizard’ te selecteren. De nieuwe versie van FRITZ!OS kan daarop met twee simpele muisklikken worden geïnstalleerd.

Meer informatie hierover is op <link actueel nieuws-van-fritz fritzos-620-voor-meer-transparantie-veiligheid-en-comfort>nl.avm.de/fritzos  te vinden. De update voor modellen van de FRITZ!Box voor kabelverbindingen zal beschikbaar worden gesteld door de desbetreffende kabelprovider. Gebruikers van een FRITZ!WLAN Repeater kunnen de softwareupdate direct starten via de gebruikersinterface van http://fritz.repeater.

Persaanvragen

Neem telefonisch contact met ons op

+49 30 399 76 242