Persberichten
AVM brengt FRITZ!OS 6.80 uit

Grote update: FRITZ!OS 6.80 geeft je thuisnetwerk vleugels

AVM kondigt FRITZ!OS 6.80 aan: een nieuwe softwareversie waarmee FRITZ!-huizen worden geoptimaliseerd. De update komt met tachtig nieuwe en verbeterde functies die zijn voorzien van meer veiligheid. In de eerste fase is de update beschikbaar voor de FRITZ!Box 7560 en 7490. Andere modellen volgen later. 

Meer snelheid en comfort voor de WiFi-verbinding

De nieuwe FRITZ!OS zorgt voor een snellere WiFi-verbinding dankzij band steering. Wanneer de ene frequentie overbelast dreigt te raken, schakelt de FRITZ!Box nu automatisch over op een andere frequentie zodat data sneller hun doel bereiken. Daarnaast surfen gasten of klanten van cafés en bedrijven dankzij de FRITZ!Hotspot nu op een afzonderlijk WiFi-netwerk dat veilig van het eigen netwerk gescheiden is. De toegang voor gasten is afzonderlijk in te stellen. De nieuwe welkomstpagina maakt het mogelijk een welkomsttekst in te stellen of om gasten akkoord te laten gaan met algemene voorwaarden om toegang te krijgen tot het netwerk. Met de nieuwe FRITZ!OS 6.80-update kun je bovendien vastleggen welk deel van de gegevenssnelheid je voor je eigen WiFi reserveert en hoeveel voor je gasten beschikbaar is. Met de onlinemonitor is precies te zien wat de WiFi-capaciteit is, die door het gastnetwerk wordt gebruikt.

Sneller internet

Het stijgend aantal apparaten en de toenemende overdrachtssnelheden in het thuisnetwerk vragen steeds meer van de router. Dankzij de 6.80-update is surfen, streamen, IPTV, gamen en telefonie via verschillende apparaten tegelijkertijd geen enkel probleem. De kwaliteit en snelheid van het internet blijven onverminderd hoog. Daarnaast zet de FRITZ!Box het in de browser ingevoerde webadres sneller om in het corresponderende IP-adres, waardoor websites vlotter laden en streams eerder starten. 

FRITZ!Fon: extra startschermen en nachtmodus

FRITZ!Fon, de DECT-telefoon voor de FRITZ!Box, krijgt nieuwe startschermen. Voortaan hebben gebruikers direct een overzicht van hun Smart Home-producten en kunnen ze sneller tussen die producten schakelen. Nieuw is ook de weergave van een analoge klok in witte en zwarte uitvoering. En met de nieuwe nachtmodus is het display automatisch te dimmen als de lichtsterkte in de ruimte teveel afneemt. Verder is doorschakelen dankzij het nieuwe FRITZ!OS in een handomdraai op alle contacten in het telefoonboek toe te passen. 

Smart Home: geluidsdetectie

Dankzij de FRITZ!OS 6.80-update is het nu mogelijk om met geluiden als klappen of kloppen Smart Home-apparaten aan of uit te schakelen. FRITZ!OS 6.80 activeert namelijk een akoestische sensor in de intelligente contactdoos. Daarnaast is het temperatuurverloop van de laatste 24 uur nu van de FRITZ!Box-gebruikersinterface af te lezen.

MyFRITZ!: nog beter en eenvoudiger

Dankzij de MyFRITZ!App 2 (voor Android) hebben gebruikers overal toegang tot opgeslagen gegevens, oproepenlijsten of spraakberichten. Met een swipebeweging breng je onderweg een veilige toegang tot je FRITZ!Box en de daarmee verbonden apparaten tot stand. Bovendien verschijnen de MyFRITZ!- en FRITZ!NAS-gebruikersinterfaces nu in een responsive design, waardoor ze zich aan elk schermformaat aanpassen. 

Veiligheid: sterke wachtwoorden en instellingen met bevestigingsfunctie

Het instellen van nieuwe IP-telefoons en doorschakelingen, en het opslaan van back-upbestanden vereisen nu bijkomende bevestiging en zijn daardoor nog veiliger. Deze bevestiging moet plaatsvinden via de FRITZ!Box of op een aangesloten telefoon. Daarnaast worden aanmeldingspogingen met verkeerde gebruikersgegevens gelogd. De FRITZ!OS 6.80 vereist verder dat je bij het instellen van een IP-telefoon of iep-deurintercom via de FRITZ!Box een wachtwoord van minstens acht tekens opgeeft.

FRITZ! en DECT-telefoons van andere fabrikanten

Met FRITZ!OS 6.80 hebben DECT-telefoons die CAT-iq 2.0 ondersteunen, toegang tot veel handige functies van FRITZ!-telefonie. Zo heb je met een telefoon van een andere fabrikant bijvoorbeeld toegang tot een of meer telefoonboeken die staan opgeslagen op de FRITZ!Box, en kun je de oproepenlijst raadplegen voor een snel overzicht.

Bevestig internettoegang voor onlinegames, gameconsoles of IP-apparaten

Apparaten die zijn aangesloten op de FRITZ!Box, zijn beveiligd tegen ongewenste toegang vanaf het internet. Maar als je online games speelt of apparaten als IP-camera’s en gameconsoles gebruikt, moeten die vaak via internet toegankelijk zijn voor anderen. Met doelgerichte poortvrijgave sta je zulke verbindingen toe. En ook afzonderlijke apparaten kunnen nu automatisch de bevoegdheid krijgen om poortvrijgaven te beheren. Alle poortvrijgaven worden met FRITZ!OS 6.80 in de FRITZ!Box-gebruikersinterface centraal weergegeven en zijn daar ook in te stellen.

Voorbereid op veranderingen in het DSL-netwerk

Dankzij de update zijn geselecteerde FRITZ!Box-modellen geschikt voor netwerken die in de toekomst VDSL supervectoring 35B aanbieden. Hierdoor is het niet nodig om nieuwe hardware aan te schaffen om hogere snelheden te halen.

Hoe installeer je FRITZ!OS 6.80?

  • Activeer de automatische updatefunctie.
  • 1. Of ga naar fritz.box. Indien nodig meld je je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • 2. Klik op ‘Wizards’.
  • 3. Start de wizard ‘update’ of ‘update firmware’.