Persberichten

Naadloze WiFi-dekking overal in huis? De FRITZ!Powerline 1260E is de basis voor een optimaal mesh-netwerk

AVM introduceert het ideale apparaat voor het opzetten van een mesh-netwerk in huis: de FRITZ!Powerline 1260E. Met een mesh-netwerk heb je overal in huis een volledige en stabiele WiFi-dekking. De FRITZ!Powerline 1260E-adapter breidt je WiFi-netwerk uit door hem in het stopcontact te steken – boren of kabels trekken is dus niet nodig. De FRITZ!Powerline 1260E verstuurt het signaal via de gigabit LAN-kabel of draadloos naar alle verbonden apparaten in het thuisnetwerk. Hierbij worden hoge internetsnelheden gehaald van maximaal 866 Mbit per seconde op de 5 GHz-frequentieband en 400 Mbit per seconde op 2.4 GHz-frequentieband. 

Snel aan de slag

Het installeren van de FRITZ!Powerline 1260E is eenvoudig en veilig. Het enige wat je hoeft te doen, is het apparaat in het stopcontact steken om hem daarna te verbinden met een router, zoals een FRITZ!Box en apparaten als pc, tv en gameconsole. Daarna is het netwerk optimaal beveiligd en klaar voor gebruik. Uitbreiden van het netwerk gaat net zo simpel: smartphones en tablets maken overal in huis eenvoudig verbinding met het internet. Koppel de FRITZ!Powerline 1260E aan een FRITZ!-thuisnetwerk en je beschikt dankzij de aankomende versie van het FRITZ!OS-besturingssysteem over alle gemakken van het mesh-netwerk. Binnen dit FRITZ!-netwerk wordt data snel en efficiënt verstuurd en alle FRITZ!Powerline-producten zijn met elkaar te combineren. Doordat de FRITZ!Powerline 1260E voldoet aan alle gangbare netwerkstandaarden, werkt hij ook met apparaten van alle andere merken. Dankzij MIMO-technologie is data te versturen op snelheden tot 1.200 Mbit per seconde. Hierdoor is de gegevenssnelheid van 500 Mbit/s- en 600 Mbit/s-apparaten te verdubbelen. En zorgt de technologie voor een stabielere dataoverdracht.

Altijd veilig

Dankzij de 128-bit AES-encryptie is de verbinding van de FRITZ!Powerline 1260E vanaf het eerste gebruik optimaal beveiligd. Met alle FRITZ!Powerline-producten kun je het thuisnetwerk monitoren. Het stroomnetwerk is te beheren via de FRITZ!Box-gebruikersinterface of een speciaal softwarepakket voor Windows en MacOS. De FRITZ!Powerline 1260E heeft een eigen interface voor de configuratie, de werking en het onderhoud (http://fritz.powerline), die te beveiligen is met een wachtwoord. >

De FRITZ!Powerline 1260E is verkrijgbaar als set – bestaande uit de FRITZ!Powerline 1260E en FRITZ!Powerline 1220E – voor een consumentenadviesprijs van 169 euro.

De belangrijkste specificaties van de FRITZ!Powerline 1260E

  • Gigabit-verbinding met een snelle dual-band Wireless AC+N
  • Netwerkverbinding via het stroomnetwerk met snelheden tot 1.200 Mbit/s
  • Een gigabit LAN-poort • 2x2 dual-band Wireless AC+N (5 GHz: 866 Mbit/s + 2.4 GHz 400 Mbit/s)
  • Automatische 128-bit AES-encryptie om data te beveiligen
  • Maximale draadloze LAN-beveiliging met WPA2, eenvoudige configuratie dankzij WPS
  • Compacte adapter integreert netwerkapparaten snel en eenvoudig in het thuisnetwerk via de stroombekabeling
  • Voldoet aan de HomePlug AV2-standaard, geschikt voor IEEE P1901 en alle gangbare Powerline-apparaten
  • Gratis updates met daarin nieuwe functies zijn automatisch te installeren
  • Verkrijgbaar als set: bestaande uit FRITZ!Powerline 1260E en FRITZ!Powerline 1220E