Persberichten
AVM brengt nieuwe versie FRITZ!OS uit, beschikbaar voor de FRITZ!Box 7590

FRITZ!OS 7: meer Mesh, meer smarthome en meer telefonie – 77 redenen voor een update

> naar persfoto

FRITZ! introduceert FRITZ!OS 7: de nieuwste update van het besturingssysteem voor FRITZ!-producten. Deze update bevat meer dan 77 nieuwe functies en verbeteringen voor Wifi, Mesh, smarthome, telefonie en internet. De nieuwe versie van FRITZ!OS is al te downloaden voor gebruikers van de FRITZ!BOX 7590 en is binnenkort beschikbaar voor andere FRITZ!-producten. Gebruikers kunnen vanaf nu een extra FRITZ!Box in hun Mesh-netwerk integreren, inclusief WiFi- , telefonie- en smarthome-interfaces. Zo is er in elke hoek van het huis WiFi .Dankzij de update bereiken gebruikers hogere snelheden en beter WiFi-bereik en -beveiliging, waardoor hun FRITZ!-thuisnetwerk nog efficiënter wordt. Daarnaast kunnen gebruikers smarthomeapparatuur van andere fabrikanten installeren, zolang ze compatibel zijn met de FRITZ!Box. Andere nieuwe functionaliteiten zijn de open FRITZ!-hotspot, regelmatige MyFRITZ!-rapporten via e-mail, verbeterde FRITZ!NAS-prestaties en meer gebruiksgemak voor FRITZ!Fon.

Verbeterde WiFi-prestaties

FRITZ!OS 7 ondersteunt WiFi-standaarden 802.11v en k voor Band Steering (Idle Steering). Zo kunnen moderne WiFi-devices, zoals smartphones, sneller van frequentieband wisselen – ook bij bestaande verbindingen. Daarnaast toont de grafische Mesh-weergave op de FRITZ!Box-gebruikersinterface nu informatie over de verbindingskwaliteit voor draadloze telefoons. Ook wordt hier weergegeven of er updates voor FRITZ!-producten in het thuisnetwerk beschikbaar zijn. Als automatische updates zijn ingeschakeld, worden FRITZ!WLAN Repeater- en FRITZ!Powerline-producten automatisch geüpdatet.

Extra gebruiksgemak en snelheid voor WiFi

De nieuwe ‘Zero Wait DFS’-functie verkort de wachttijd in de 5 GHz-band bij weer- en vliegtuigradar aanzienlijk en zorgt bovendien voor een perfecte verbinding. Met de update vergroot AVM zijn potentiële bandbreedte voor radiokanalen voor 4x4-routers, zoals de FRITZ!Box 7590 van 80 naar 160 megahertz. De nieuwste WiFi-apparaten, zoals laptops, bereiken hiermee nog hogere datasnelheden. De hogere datadoorvoersnelheid is ook merkbaar voor WiFi-apparaten met 2x2-antennes.

Mesh Reloaded: FRITZ!Box geüpdatet voor WiFi, telefoons en smarthometoepassingen

Met FRITZ!OS 7 kunnen extra FRITZ!Boxen als Mesh-repeater worden gebruikt. Naast FRITZ!WLAN Repeaters en FRITZ!Powerline-apparaten zijn andere FRITZ!Box-modellen makkelijk in een Mesh-netwerk te integreren. Daardoor ondersteunen telefonie en smarthome via de extra FRITZ!Box-apparaten voor het eerst Mesh.

Open FRITZ!-hotspot

Dankzij deze FRITZ!OS-versie is het aanmaken en gebruiken van een FRITZ!-hotspot eenvoudiger dan ooit. Voorzie gasten van gratis internettoegang, waarbij gebruikers zelf beslissen of ze deze met een wachtwoord beveiligen.

DECT HAN FUN-integratie voor nog meer smarthomeapparatuur

Met deze update breidt AVM ondersteuning voor het HAN FUN-protocol (Home Area Network FUNctional) en de DECT ULE wireless-standaard verder uit. Naast FRITZ!DECT-producten kunnen nu ook apparaten van andere fabrikanten die HAN FUN ondersteunen, met een FRITZ!Box worden gebruikt. 

Nog eenvoudiger smarthome-instellingen

Met FRITZ!OS 7 is het nu ook mogelijk om smarthometemplates te creëren. Die kunnen gebruikt worden om meerdere apparaten te configureren en te bedienen voor verschillende scenario’s. Zo kunnen gebruikers met flexibele werktijden verschillende smarthometemplates aanmaken en hier eenvoudig tussen schakelen.   

MyFRITZ!: nieuwe rapporten en meer informatie over het thuisnetwerk

Veel FRITZ!Box-gebruikers loggen in op MyFRITZ! (myfritz.net) om toegang te krijgen tot verschillende diensten, zoals antwoordapparaten, oproeplijsten, FRITZ!NAS- en smarthomefuncties. FRITZ!OS 7 activeert MyFRITZ! eenvoudiger dan ooit. Verder krijgen gebruikers met FRITZ!OS 7 niet langer browserwaarschuwingen als ze op afstand inloggen in hun FRITZ!Box.

Veel nieuwe functies voor FRITZ!Fon

FRITZ!Fon-gebruikers kunnen nu tot vijf eigen ringtones toevoegen. Daarnaast zijn FRITZ!Box-updates direct vanaf een FRITZ!Fon uit te voeren. Ook draadloze-gastentoegang en smarthomeapparaten zijn via een FRITZ!Fon te activeren. Dat kan desgewenst met pincodebeveiliging.

Verbeterde FRITZ!NAS-prestaties

Bij aansluiting van een USB-stick of harde schijf op een FRITZ!Box die is geformatteerd met het NTFS-bestandssysteem, zorgt FRITZ!OS 7 voor hogere snelheden bij de gegevensoverdracht. Verder is de FRITZ!NAS-webinterface voorzien van een nieuw design en wordt automatisch geoptimaliseerd voor de juiste schermgrootte.

FRITZ!OS – makkelijker installatie van een nieuwe FRITZ!Box

Gebruikers die een nieuwe FRITZ!Box installeren, kunnen de instellingen van hun oude FRITZ!Box nu nog makkelijker importeren. Zij hoeven hun AVM DECT-apparaten, zoals telefoons en verwarmingsregulatoren, niet langer handmatig te integreren. Dankzij de verbeterde registratiemodus worden alle bekende DECT-apparaten direct aan de nieuwe FRITZ!Box gekoppeld nadat de gebruiker de instellingen heeft geïmporteerd. Dit kan vanuit de FRITZ!Box-gebruikersinterface en is maar één keer nodig.