Persberichten

AVM presenteert FRITZ!-producten voor glasvezelverbindingen op de FTTH Conference

AVM presenteert van 13 tot en met 15 februari 2018 zijn productportfolio voor een intelligent thuisnetwerk op de FTTH Conference in Valencia. Het middelpunt van de beursstand zijn de FRITZ!Box-modellen voor glasvezelverbindingen. Daarnaast wordt extra aandacht geschonken aan Mesh WiFi van FRITZ! en de FRITZ!Box als smart-home-hub. Alle FRITZ!-producten zijn te vinden in stand S04.

Met de FRITZ!Box 5491 breidde AVM zijn productlijn uit met nog een krachtige terminal voor directe verbindingen met glasvezelaansluitingen. De nieuwe FRITZ!Box werkt op basis van GPON voor FTTH-verbindingen. De uitrusting van de FRITZ!Box 5491 lijkt op die van de FRITZ!Box 5490, die ondersteuning biedt aan de actieve point-to-point-technologie. In combinatie met een van deze modellen zijn glasvezelsnelheden tot 1 Gbps nu ook mogelijk voor het thuisnetwerk; snelle gigabit-LAN en Dual Wireless AC + N zorgen voor geoptimaliseerde netwerken. AVM presenteert tijdens de FTTH Conference daarnaast zijn topmodellen voor alle andere typen breedbandverbindingen. Zo bieden de FRITZ!Box 7590 en de FRITZ!Box 6890 LTE een optimale datadoorvoer via elke verbinding dankzij 4x4 Multi-User MIMO en het slimme FRITZ!OS. 

Mesh WiFi by FRITZ!

Als koploper in Mesh WiFi speelt AVM met zijn FRITZ!Box in op de vraag naar een groter bereik voor meerdere draadloze apparaten tegelijkertijd. Hoe sneller verbindingen worden en hoe meer mobiele apparaten het thuisnetwerk bevat, hoe meer snelheid en prestatie nodig zijn. De communicatie tussen alle FRITZ!-producten (FRITZ!Box, draadloze repeaters, Powerline-adapters) met FRITZ!OS 6.90 of nieuwer is dankzij Mesh WiFi te verbeteren, zodat alle instellingen zijn te synchroniseren en de prestatie van verbonden terminals is te optimaliseren. Meer informatie is te vinden op en.avm.de/mesh.

FRITZ!Box als smart-home-hub

Als krachtige hub voor het thuisnetwerk ondersteunt de FRITZ!Box technologieën als wireless LAN, DECT en powerline, en laat hij alle apparaten in het thuisnetwerk op intelligente wijze samenwerken – van smartphones tot en met televisies en van de muziekinstallatie tot en met apparaten als wasmachines, lampen en tuinirrigatie. Met zijn draadloze repeaters, DECT-telefoons, Powerline-adapters, slimme stekkers, slimme radiatorthermostaten en FRITZ!Apps biedt AVM een ruime hoeveelheid smart-home-oplossingen. Meer informatie is te vinden op nl.avm.de/vraagbaak/smart-home/.

De FRITZ!Box-modellen voor glasvezelverbindingen: FRITZ!Box 5491 en FRITZ!Box 5490

 • FRITZ!Box 5491: directe toegang voor FTTH-verbindingen (Gigabit Passive Optical Network)
 • FRITZ!Box 5490: directe toegang voor point-to-point FTTH-verbindingen (Active Optical Network)
 • Voor directe verbindingen met de glasvezelaansluiting, eventueel via ONU (Optical Network Unit)
 • Gigabit-internet, -telefonie en -IP-tv
 • 4 gigabit LAN-aansluitingen voor pc, gameconsoles en meer
 • 2 USB 3.0-aansluitingen voor printers en opslagmedia (NAS)
 • DECT-basisstation voor maximaal 6 telefoons en smart-home-applicaties
 • 2 aansluitingen voor analoge telefoons of faxapparaten (a/b-poort)
 • Interne ISDN-S₀-bus voor ISDN-telefoons of ISDN-telefooncentrale
 • Mediaserver voor muziek, foto’s en video’s in het thuisnetwerk
 • NAS-functionaliteit
 •  FRITZ!OS met MyFRITZ!, smart-home-functies, ouderlijk toezicht en meer
 • Draadloze toegang voor gasten – de veilige hotspot voor vrienden en bezoekers
 • Eenvoudige set-up via de gebruikersinterface in de browser