FRITZ!App Cam Service - Knowledge Base

FRITZ!App Cam Service

Livebeeld van FRITZ!App Cam voor FRITZ!Fon configureren

Met FRITZ!App Cam kun je niet alleen in een webbrowser volgen wat er voor de camera van je smartphone of tablet gebeurt, maar ook op de FRITZ!Fon. Het camerabeeld wordt dan op de display van de telefoon weergegeven als een reeks beelden zonder geluid.

Voorwaarden / Beperkingen

• Er wordt een FRITZ!Fon met kleurendisplay gebruikt.
  • Op de FRITZ!Box moet FRITZ!OS 6.20 of nieuwer zijn geïnstalleerd.
  • De FRITZ!Box moet zelf de internetverbinding tot stand brengen en mag geen gebruikmaken van een eigen certificaat, bijvoorbeeld voor HTTPS-internettoegang tot de gebruikersinterface.

1 FRITZ!Box configureren

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup of Reset > Restart").

2 FRITZ!App Cam configureren

Momenteel kan de functie voor livebeeld op FRITZ!Fon alleen worden gebruikt als de toegang tot het camerabeeld in FRITZ!App Cam niet is beveiligd met een wachtwoord of het https-protocol:

1. Start FRITZ!App Cam. Als FRITZ!App Cam niet is geïnstalleerd, voer dan de maatregelen uit van de handleiding FRITZ!App Cam configureren.
  2. Tik rechtsboven op het menupictogram en vervolgens op "Settings".
  3. Tik in het menu "Settings" op "Connection".
  4. Als toegang tot het camerabeeld is beveiligd met een wachtwoord, verwijder je het wachtwoord.
  5. Schakel in de sectie "Security" de optie "HTTP" in en tik vervolgens op "Save".
  6. Tik in het menu "Settings" op "MyFRITZ! sharing".
  7. Schakel de optie "Enable MyFRITZ!" in en tik vervolgens op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

3 FRITZ!Fon configureren

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Live image" > "FRITZ!App Cam"
  4. Als het livebeeld vaker dan elke 60 seconden moet worden vernieuwd:
    1. "Options" > "Edit" > "OK"
    2. Voer bij "interval (in s)" in na hoeveel seconden een nieuw beeld van FRITZ!App Cam moet worden geladen en druk vervolgens op "Save".

Het livebeeld wordt nu afgespeeld op de display van je FRITZ!Fon.