FRITZ!App Fon Service - Knowledge Base

FRITZ!App Fon Service

Gesprekspartners kunnen elkaar niet horen

Bij telefoongesprekken treedt soms of altijd een van de volgende problemen op. Het probleem treedt meteen op aan het begin of pas in het verloop van het gesprek, bijvoorbeeld pas na vijf minuten:

• Je kunt je gesprekspartner niet horen.
  • Je gesprekspartner hoort jou niet.
  • Beide gesprekspartners kunnen elkaar niet horen.

Daarbij kan de indruk gewekt worden dat de telefoonverbinding afgebroken is. De verbinding is echter nog actief. Dat kun je zien omdat de led voor telefonie van de FRITZ!Box nog brandt. De led gaat pas uit wanneer je de oproep beëindigt door op te hangen.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Alternatieve microfoon inschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon gebruikt op een Android-apparaat:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop van de telefoon en vervolgens op "Advanced".
  4. Schakel de optie "Alternative microphone" in.

2 Toegang tot microfoon inschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt wanneer je FRITZ!App Fon gebruikt op een iOS-apparaat:

1. Open de iOS-instellingen.
  2. Tik op "Privacy" en vervolgens op "Microfoon".
  3. Schakel voor FRITZ!App Fon toegang tot de microfoon in.