FRITZ!App Fon Service - Knowledge Base

FRITZ!App Fon Service

Uitgaande telefoongesprekken niet mogelijk

Er kunnen geen uitgaande telefoonverbindingen tot stand worden gebracht via internet met FRITZ!App Fon. Mogelijk is het telefoonnummer niet geregistreerd en wordt in de Event Log van de FRITZ!Box één van de volgende foutmeldingen, of een andere melding over het telefoonnummer weergegeven:

• "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Reason for error: DNS error"
  • "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Reason for error: Remote site not responding. Timeout."
  • "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Remote site reports reason for error: [40x, 50x, 500, 503]"
  • "Internet telephony registration failed [telefoonnummer] Reason for error: [401, 402, 403]"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] failed. Reason for error: [404, 405, 406, 407, 408, 50x]"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] via [provider] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] via [provider] failed. Reason for error: Timeout. The call was not accepted. [Melding]"
  • "Internetverbinding (telefonie) is verbroken."

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup" of "Reset".
  3. Klik op het tabblad "Restart" (indien beschikbaar).
  4. Klik op de knop "Restart".

3 Buitenlandse gesprekken mogelijk maken

Na de configuratie zijn eerst alleen oproepen naar binnenlandse telefoonnummers en alarmnummers mogelijk. Deze beveiligingsfunctie kun je uitschakelen:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Klik in de sectie "Security" op de knop "Change Selection".
  5. Schakel de optie uit bij alle IP-telefoons die buitenlandse telefoonnummers en informatie-/servicenummers mogen kiezen.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.

4 Provider wijst verbindingsopbouw af

Deze sectie is alleen van toepassing als bij het optreden van de fout het bericht: "Internet telephony [...] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)" wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Event Log". Met dit bericht geeft je provider aan dat de aangevraagde dienst niet ter beschikking staat voor jouw aansluiting. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren om een van de volgende redenen:

• De provider ondersteunt de gevraagde codec niet.
  • De provider staat bellen met het bestemmingsnummer niet toe, bijvoorbeeld bellen met betaalnummers.
  • De provider ondersteunt geen gelijktijdige gesprekken.

Een oplossing door de FRITZ!Box is daarom niet mogelijk.

5 FRITZ!App Fon configureren

Telefoonnummers toewijzen aan FRITZ!App Fon

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij FRITZ!App Fon op de knop (Bewerken). FRITZ!App Fon is tijdens de installatie automatisch geconfigureerd met de naam van de telefoon op de poort "LAN/WLAN".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls" het telefoonnummer dat FRITZ!App Fon moet gebruiken om te bellen.
  5. Selecteer de telefoonnummers waarop FRITZ!App Fon moet reageren wanneer je wordt gebeld.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

HD-telefonie uitschakelen

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Schakel de optie "HD telephony" uit.

Alternatieve microfoon inschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon gebruikt op een Android-apparaat:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop van de telefoon en vervolgens op "Advanced".
  4. Schakel de optie "Alternative microphone" in.

6 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder FRITZ!App Fon uit de lijst van telefoontoestellen. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Beëindig het uitvoeren van FRITZ!App Fon op de achtergrond.
  5. Start FRITZ!App Fon. De app wordt tijdens het starten automatisch opnieuw geconfigureerd.

De FRITZ!Box is nu volledig geconfigureerd voor uitgaande verbindingen via het internet. Andere oorzaken kunnen bijvoorbeeld technische problemen bij je provider voor internettelefonie zijn.