FRITZ!App Fon Service - Knowledge Base

FRITZ!App Fon Service

Eigen telefoonnummer onderdrukken (anoniem bellen)

Om je eigen telefoonnummer bij uitgaande oproepen niet door te geven aan de gesprekspartner, kun je de nummerweergave uitschakelen. Je gesprekspartner kan dan je telefoonnummer niet zien op de display van zijn/haar telefoon. Deze functie heet "nummeronderdrukking" (nummerweergave uitschakelen) of "CLIR" (Calling Line Identification Restriction). Je kunt de nummerweergave van geval tot geval voor één oproep uitschakelen of permanent voor alle oproepen.

Voorwaarden

  • Je telefoonprovider moet de functionaliteit "CLIR (Calling Line Identification Restriction, ook wel nummeronderdrukking genoemd) per oproep hebben ingeschakeld.

1 Nummerweergave van geval tot geval uitschakelen (alleen voor één oproep)

Je kunt nummerweergave van geval tot geval voor één oproep uitschakelen. Bij alle volgende oproepen wordt je telefoonnummer weer doorgegeven aan de andere partij.

  1. Wanneer je belt, kies je vóór het telefoonnummer *31#. Je telefoonnummer wordt dan voor deze oproep onderdrukt.

    Voorbeeld:
    Om de weergave van je telefoonnummer uit te schakelen als je het nummer 0301234 belt, kies je *31#0301234.

2 Telefoonnummer altijd onderdrukken (bij alle oproepen)

  1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Schakel de optie "Tel. No. Suppressed" in.