FRITZ!App Media Service - Knowledge Base

FRITZ!App Media Service

FRITZ!Box Media Server configureren

Als mediaserver kan de FRITZ!Box afbeeldingen, muziek, video's, internetradiozenders en podcasts versturen naar afspeelapparaten of programma's in het thuisnetwerk (mediastreaming). Zo heb je vanaf alle computers en veel andere apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld tv, smartphone, draadloos muzieksysteem) toegang tot een centrale mediaverzameling.

1 Mediaserver voor mediaverzameling configureren

USB Remote Connection voor USB-opslagmedia in de FRITZ!Box uitschakelen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB / Storage" of "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Als de optie "USB storage media" is ingeschakeld, schakel deze optie dan uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

USB-opslagmedium met mediaverzameling verbinden met FRITZ!Box

1. Kopieer je mediaverzameling naar een USB-opslagmedium (bijvoorbeeld een geheugenstick of harde schijf).

Belangrijk:Het USB-opslagmedium moet zijn geformatteerd met het bestandssysteem NTFS, FAT/FAT32 of ext2/ext3/ext4 als je het wilt gebruiken met de mediaserver. Informatie over het bestandssysteem krijg je bij de fabrikant.

2. Verbind het USB-opslagmedium met een USB-poort van de FRITZ!Box.

Media Server van de FRITZ!Box inschakelen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Media Server".
  3. Schakel de optie "Media server enabled" in.
  4. Als je de toegang wilt beperken voor bepaalde USB-opslagmedia die zijn verbonden met de FRITZ!Box, selecteer je in de sectie "Media Sources" het USB-opslagmedium waarvan je de mediabestanden wilt delen met de Media Server.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Internetradio configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box Media Server wilt gebruiken om naar internetradiozenders te luisteren:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Media Server".
  3. Klik op het tabblad "Web Radio".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst een vooraf geconfigureerde radiozender of selecteer "Other web radio station..."als de gewenste zender niet in de lijst staat.

Opmerking:Als je een vooraf geconfigureerde zender selecteert, wordt deze automatisch geconfigureerd. De volgende instellingen kun je achteraf wijzigen met de knop "Edit".

5. Voer in het invoerveld "Name" een naam in voor de radiozender.
  6. Voer in het invoerveld "Web address" het adres in van de radiozender.

Opmerking:Links naar diverse internetradiozenders vind je bijvoorbeeld op shoutcast.com. Je kunt de adressen van de zenders kopiëren en het contextmenu gebruiken om deze in het betreffende invoerveld te plakken.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Podcasts configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box Media Server wilt gebruiken om naar podcasts te luisteren:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Media Server".
  3. Klik op het tabblad "Podcast".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst een vooraf geconfigureerde podcast of selecteer "Other podcast..." als de gewenste podcast niet in de lijst staat.

Opmerking:Als je een vooraf geconfigureerde podcast selecteert, wordt deze automatisch geconfigureerd. De volgende instellingen kun je achteraf wijzigen met de knop "Edit".

5. Voer in het invoerveld "Name" een naam in voor de podcast.
  6. Voer in het invoerveld "Web address" het adres van de podcast in waarmee deze podcast via het internet kan worden geabonneerd.

Opmerking:Internetadressen van veel podcasts vind je bijvoorbeeld op www.podcastdirectory.com. Gebruik het RSS-adres van de podcast en kopieer het adres met behulp van het contextmenu naar het invoerveld van de FRITZ!Box.

7. Voer in de invoervelden bij "Retrieval interval" in hoe vaak de podcasts moeten worden bijgewerkt.
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.