FRITZ!App Media Service - Knowledge Base

FRITZ!App Media Service

Mediabestanden worden niet weergegeven

Bij toegang tot de FRITZ!Box Media Server geeft FRITZ!App Media een aantal mediabestanden niet weer, hoewel deze wel aanwezig zijn op de opslag (NAS) van de FRITZ!Box.

Oorzaak

• De FRITZ!Box heeft de mediabestanden niet geïndexeerd of de FRITZ!Box ondersteunt de bestandsindeling van deze bestanden niet (bijvoorbeeld audio-, video- en containerindeling).

1 Bestandsindex bijwerken

De FRITZ!Box indexeert de bestanden alleen automatisch als deze met een webbrowser worden gekopieerd naar http://fritz.nas. Bestanden die met Windows Verkenner of andere programma's worden gekopieerd naar een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box, worden pas weergegeven nadat de bestandsindex van de FRITZ!Box is bijgewerkt. Voor het bijwerken kun je met FRITZ!App Media gebruiken:

1. Start FRITZ!App Media.
  2. Selecteer de AVM FRITZ!Mediaserver.
  3. Tik op "Navigation".
  4. Tik op "File Index" en vervolgens op "Start Indexing".

2 Map "FRITZ" wordt niet geïndexeerd

De FRITZ!Box indexeert geen bestanden in de map "FRITZ", omdat de FRITZ!Box de directory "FRITZ" gebruikt als tijdelijk geheugen (cache) en gebruikt voor databasebestanden, bijvoorbeeld voor de mediaserver. De FRITZ!Box geeft hier alleen ontvangen faxberichten en opgenomen spraakberichten van het antwoordapparaat (faxbox, voicebox) weer en niet de map "mediabox" of andere bestanden en mappen.

Als je bestanden hebt opgeslagen in de map "FRITZ" of in een submap "FRITZ", configureer de opslag dan als netwerkstation en verschuif de bestanden naar een andere directory.

3 Bestandsindeling wordt niet ondersteund

Mediabestanden zijn er in veel verschillende bestandsindelingen, die niet allemaal worden ondersteund door de FRITZ!Box Media Server. In deze handleiding vind je een overzicht van de bestandsindelingen die worden ondersteund door de Media Server.

FRITZ!App Media geeft alle mediabestanden weer waarvan de bestandsindeling wordt ondersteund door de FRITZ!Box Media Server. Mediabestanden waarvan de FRITZ!Box de tag-informatie niet kan lezen, worden echter alleen weergegeven in de weergave "Folder" en "All tracks" of "All videos" of "All images" (afhankelijk van het bestandstype).

Mediabestanden waarvan de bestandsindeling niet wordt ondersteund door de FRITZ!Box Media Server, worden niet weergegeven door FRITZ!App Media.