FRITZ!App Media Service - Knowledge Base

FRITZ!App Media Service

FRITZ!App Media configureren

Met FRITZ!App Media kun je multimediabestanden zoals foto's video's of muziek van de FRITZ!Box Media Server afspelen op je Androidsmartphone of -tablet.

Als je in je thuisnetwerk een televisie, stereo-installatie of draadloze speakers met netwerkfunctionaliteit gebruikt, kun je FRITZ!App Media ook gebruiken als afstandsbediening om mediabestanden rechtstreeks weergegeven op het andere apparaat. Met FRITZ!App Media kun je bijvoorbeeld muziekbestanden van de FRITZ!Box Media Server rechtstreeks afspelen via een draadloze speaker.

Belangrijk:FRITZ!App Media ontwikkelen we niet meer verder en we ondersteunen de app ook niet meer. Daarom bieden wij de app ook niet meer aan in de Google Play Store. Je kunt echter wel gebruik blijven maken van bestaande installaties van FRITZ!App Media. Als alternatief voor FRITZ!App Media raden wij bijvoorbeeld de app VLC for Android aan. We hebben deze app met succes getest in combinatie met de FRITZ!Box.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone of tablet is Android 4.4 of nieuwer geïnstalleerd.

1 Voorbereidingen

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

FRITZ!Box als mediaserver configureren

1. Configureer de FRITZ!Box als mediaserver.

2 FRITZ!App Media installeren

1. Download de laatst gepubliceerde versie van FRITZ!App Media als APK-bestand op het volgende adres en installeer de app op je smartphone of tablet:

3 Mediabestanden op andere afspeelapparaten weergegeven

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je FRITZ!App Media alleen wilt gebruiken als afstandsbediening om mediabestanden af te spelen op een ander apparaat dan je Androidapparaat:

Opmerking:Het afspelen van mediabestanden op een ander apparaat met FRITZ!App Media is alleen mogelijk als dat apparaat de UPnP-AV-standaard ondersteunt.

1. Start FRITZ!App Media.
  2. Selecteer de AVM FRITZ!Mediaserver.
  3. Tik op het mediabestand dat je wilt afspelen.
  4. Druk op de menuknop van het Android-apparaat en selecteer als uitvoerapparaat het apparaat waarop het mediabestand moet worden afgespeeld.

De mediabestanden die je afspeelt met FRITZ!App Media worden nu afgespeeld met het andere afspeelapparaat.