FRITZ!App WLAN Service - Knowledge Base

FRITZ!App WLAN Service

Draadloze verbinding met FRITZ!App WLAN configureren

Met FRITZ!App WLAN kun je gemakkelijk Android-apparaten verbinden met je FRITZ!Box-thuisnetwerk of een andere draadloze router. De app geeft een overzicht weer met gedetailleerde informatie over alle draadloze netwerken (WiFi) in de buurt. Zo zie je bijvoorbeeld meteen of het draadloze netwerk bij een draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) of een draadloze repeater (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater) hoort en welke frequentieband wordt gebruikt. Daarnaast geeft de app het gebruikte draadloze kanaal, de signaalsterkte en de gebruikte versleutelingsmethode weer.

Voorwaarden / Beperkingen

• Configuratie van draadloze verbindingen met FRITZ!App WLAN is niet mogelijk met iOS.
  • Configuratie van draadloze verbindingen per WPS wordt niet ondersteund door Android 9 ("Pie") .
  • Voor configuratie van draadloze verbindingen via QR-scan is een FRITZ!Box met FRITZ!OS 6.20 of nieuwer nodig.

1 FRITZ!App WLAN installeren

1. Download FRITZ!App WLAN in de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.

2 Draadloze verbinding configureren

Je kunt WPS of een QR-scan gebruiken om de draadloze verbinding gemakkelijk automatisch te configureren, of je kunt dit handmatig doen door de draadloze netwerksleutel in te voeren:

Draadloze verbinding per WPS tot stand brengen

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "WPS".
  4. Schakel binnen 2 minuten WPS in bij je draadloze router. Als je een FRITZ!Box hebt, schakel je WPS in door de "WPS"- of "WLAN"-knop ingedrukt te houden tot de "WLAN"-led begint te knipperen.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van WPS krijg je van de fabrikant van de draadloze router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Draadloze verbinding per QR-scan configureren

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "QR Scan".
  4. Richt de camera van het Androidapparaat op de QR-code tot deze wordt herkend. Bij een FRITZ!Box wordt de QR-code weergegeven in de gebruikersinterface onder "Wireless ("WLAN") > Radio Network".
  5. Tik op "Connect".

Draadloze verbinding handmatig configureren

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het tabblad "Connect".
  3. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) waarmee je een draadloze verbinding tot stand wilt brengen.
  4. Voer de draadloze netwerksleutel in van de draadloze router en tik op "Connect".