FRITZ!App WLAN Service - Knowledge Base

FRITZ!App WLAN Service

Draadloze verbinding met FRITZ!App WLAN configureren

Met FRITZ!App WLAN kun je gemakkelijk Android-apparaten verbinden met je FRITZ!Box of een andere draadloze router. De app geeft een overzicht weer met gedetailleerde informatie over alle draadloze netwerken (WiFi) in de buurt. Zo zie je bijvoorbeeld meteen of het draadloze netwerk bij een draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) of een draadloze repeater (bijvoorbeeld FRITZ!WLAN Repeater) hoort en welke frequentieband wordt gebruikt. Daarnaast geeft de app het gebruikte draadloze kanaal, de signaalsterkte en de gebruikte versleutelingsmethode weer.

Belangrijk:Onder iOS kan de draadloze verbinding niet worden geconfigureerd met FRITZ!App WLAN.

1 FRITZ!App WLAN installeren

1. Download FRITZ!App WLAN in de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.

2 Draadloze verbinding configureren

Je kunt WPS of een QR-scan gebruiken om de draadloze verbinding gemakkelijk automatisch te configureren, of je kunt dit handmatig doen door de draadloze netwerksleutel in te voeren:

Draadloze verbinding per WPS tot stand brengen

Opmerking:Alle FRITZ!Box-modellen ondersteunen configuratie per WPS (Wi-Fi Protected Setup). Informatie over de configuratie per WPS met een andere draadloze router krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "WPS".
  4. Schakel binnen 2 minuten WPS in op je draadloze router. Als je een FRITZ!Box hebt, schakel je WPS in door de "WPS"- of "WLAN"-knop ingedrukt te houden tot de "WLAN"-led begint te knipperen.

Draadloze verbinding per QR-scan configureren

Vanaf FRITZ!OS 6.20 geeft de FRITZ!Box in de gebruikersinterface een QR-code weer met de aanmeldgegevens voor het draadloze netwerk:

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "QR Scan".
  4. Richt de camera van het Androidapparaat op de QR-code tot deze wordt herkend. Bij een FRITZ!Box wordt de QR-code weergegeven in de gebruikersinterface onder "Wireless ("WLAN") > Radio Network".
  5. Tik op "Connect".

Draadloze verbinding handmatig configureren

Als de draadloze router het automatisch configureren van de draadloze verbinding niet ondersteunt, configureer je de verbinding handmatig:

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het tabblad "Connect".
  3. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) waarmee je een draadloze verbinding tot stand wilt brengen.
  4. Voer de draadloze netwerksleutel in van de draadloze router en tik op "Connect".