FRITZ!App WLAN Service - Knowledge Base

FRITZ!App WLAN Service

Gasttoegang van de FRITZ!Box inschakelen met FRITZ!App WLAN en delen

Met FRITZ!App WLAN kun je de draadloze gasttoegang van de FRITZ!Box inschakelen en de toegangsgegevens delen met andere mobiele apparaten. Zo configureer je de draadloze verbinding met het gastnetwerk snel en gemakkelijk, bijvoorbeeld als je bezoek nieuwe apparaten meeneemt. Daarnaast is het met de app mogelijk om de toegangsgevens aan te passen voor activatie.

Voorwaarden / Beperkingen

• Configuratie van draadloze verbindingen met FRITZ!App WLAN is niet mogelijk met iOS.
  • Om onder iOS toegangsgegevens te delen via een QR-code, is een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7.10 of nieuwer nodig.

1 Gasttoegang inschakelen

1. Start FRITZ!App WLAN op je apparaat.
  2. In Android tik je in FRITZ!App WLAN op het pictogram en in iOS op "Wireless Guest Access".
  3. Tik in Android op "Share WiFi".
  4. Tik op "Enable".

De gasttoegang is nu actief en FRITZ!App WLAN geeft de toegangsgegevens weer voor het gastnetwerk, bijvoorbeeld als platte tekst of QR-code.

2 Toegangsgegevens delen

Androidapparaten kunnen de draadloze verbinding met het gastnetwerk automatisch configureren via QR-scan of NFC. In iOS-apparaten moet de draadloze verbinding met het gastnetwerk handmatig worden geconfigureerd:

Draadloze verbinding per QR-scan configureren

1. Start FRITZ!App WLAN op het Androidapparaat waarmee je de draadloze verbinding met het gastnetwerk wilt configureren.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "QR Scan".
  4. Richt de camera van het Androidapparaat op de QR-code die op het andere apparaat wordt weergegeven door FRITZ!App WLAN.
  5. Zodra de QR-code wordt herkend, tik je op "Connect".

Draadloze verbinding per NFC configureren

1. Start FRITZ!App WLAN op je Androidapparaat.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "NFC".

Belangrijk:Als NFC is uitgeschakeld, geeft FRITZ!App WLAN de instellingen van het Androidapparaat weer zodat je NFC kunt inschakelen met de aan-uitschakelaar.

4. Tik op "SHARE" en volg de aanwijzingen van de wizard.
  5. Start FRITZ!App WLAN op het Androidapparaat waarmee je de draadloze verbinding met het gastnetwerk wilt configureren.
  6. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  7. Tik op "NFC".
  8. Tik op "RECEIVE".
  9. Houd beide Androidapparaten met de achterzijden tegen elkaar om de gegevens van de gasttoegang te verzenden.