FRITZ!App WLAN Service - Knowledge Base

FRITZ!App WLAN Service

Gasttoegang van de FRITZ!Box inschakelen met FRITZ!App WLAN en delen

Met FRITZ!App WLAN kun je met een Androidapparaat de draadloze gasttoegang van de FRITZ!Box snel en gemakkelijk inschakelen en delen met andere mobiele apparaten. Daarnaast is het met de app mogelijk om de naam van het draadloze netwerk en de draadloze netwerksleutel te wijzigen vóórdat je die deelt.

Belangrijk:Onder iOS kan de gasttoegang niet worden geconfigureerd en gedeeld met FRITZ!App WLAN.

1 Gasttoegang inschakelen

1. Start FRITZ!App WLAN op je Androidapparaat.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "Share WiFi".
  4. Wijzig desgewenst de draadloze instellingen van de gasttoegang.
  5. Tik op de knop "Enable".

2 Gasttoegang delen

De toegangsgegevens voor de gasttoegang kun je nu delen met andere apparaten met behulp van de QR-code die wordt weergegeven in FRITZ!App WLAN, of per NFC (Android Beam).

Draadloze verbinding per QR-scan configureren

1. Start FRITZ!App WLAN op het apparaat waarmee je een draadloze verbinding met de gasttoegang wilt configureren.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "QR Scan".
  4. Richt de camera van het Androidapparaat op de QR-code die wordt weergegeven door FRITZ!App WLAN.
  5. Tik op "Connect" zodra de QR-code werd herkend.

Draadloze verbinding per NFC configureren

1. Houd beide Androidapparaten met de achterzijden tegen elkaar om NFC in te schakelen.

Belangrijk:Als Android Beam niet is ingeschakeld, tik je op "Enable Android Beam (NFC)" in FRITZ!App WLAN en gebruik je de aan/uit-knop om NFC in te schakelen. Je kunt NFC ook inschakelen door "Instellingen > Meer > NFC" te selecteren op beide Android-apparaten.

2. Volg de instructies van de assistent om de toegangsgegevens van de gasttoegang naar het andere Androidapparaat te verzenden.