FRITZ!App WLAN Service - Knowledge Base

FRITZ!App WLAN Service

Wi-Fi-verbinding met FRITZ!App WLAN configureren

Je wilt handmatig een Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren? ✔ Zo configureer je een verbinding met het Wi-Fi-netwerk met het standaardwachtwoord of je eigen wachtwoord.

FRITZ!App WLAN verbindt je Androidapparaat snel en eenvoudig met het draadloze netwerk van je FRITZ!Box (of je draadloze router). De verbinding kan per QR-code, met een druk op de knop (WPS) of handmatig door invoer van de Wi-Fi-netwerksleutel worden geconfigureerd.

Configuratie van Wi-Fi-verbindingen met FRITZ!App WLAN is niet mogelijk met iOS.

1 Wi-Fi-verbinding per QR-code configureren

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "QR Scan".
  4. Richt de camera van het Androidapparaat op de QR-code tot deze wordt herkend. Bij een FRITZ!Box wordt de QR-code weergegeven in de gebruikersinterface onder "Wireless (of "WLAN") > Radio Network".
  5. Tik op "Verbinden".

2 Wi-Fi-verbinding per WPS tot stand brengen

Als op je mobiele apparaat Android 8 of ouder is geïnstalleerd, kun je de Wi-Fi-verbinding ook instellen door een druk op de knop. Android 9 en nieuwer ondersteunen de WPS-methode niet:

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "WPS".
  4. Schakel binnen 2 minuten WPS in bij je draadloze router. Als je een FRITZ!Box hebt, schakel je WPS in door de "Connect/WPS"- of "WLAN"-knop ingedrukt te houden tot de "WLAN"-led begint te knipperen.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van WPS krijg je van de fabrikant van de draadloze router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Wi-Fi-verbinding handmatig configureren

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het tabblad "Connect".
  3. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) waarmee je een Wi-Fi-verbinding tot stand wilt brengen.
  4. Voer de Wi-Fi-netwerksleutel in van de draadloze router en tik op "Connect". Bij een FRITZ!Box vind je de Wi-Fi-netwerksleutel aan de onderzijde van het apparaat of in de gebruikersinterface onder "Wireless (of "WLAN") > Security".