FRITZ!App WLAN Service - Knowledge Base

FRITZ!App WLAN Service

FRITZ!App WLAN meldt "The Iperf server is not enabled"

Als de functie "Measure WiFi" wordt uitgevoerd op een Androidapparaat, geeft FRITZ!App WLAN de foutmelding "The Iperf server is not enabled" weer.

Oorzaak

• De FRITZ!Box is niet geconfigureerd als Iperf-Server.

1 Iperf-server inschakelen

Om de draadloze doorvoercapaciteit te kunnen meten, moet de FRITZ!Box waarmee het Androidapparaat met FRITZ!App WLAN is verbonden, geconfigureerd zijn als Iperf-server.

1. Open in een webbrowser http://fritz.box/support.lua.
  2. Schakel in de sectie "Measure Throughput" de optie "Enable measuring point for an Iperf client in the home network, port 4711 for TCP and UDP" in.
  3. Klik op "Apply Setting" om de instelling op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als Iperf server en FRITZ!App WLAN kan nu de doorvoercapaciteit meten van de draadloze verbinding tussen het Androidapparaat en de FRITZ!Box.