MyFRITZ!App Service - Knowledge Base

MyFRITZ!App Service

MyFRITZ!App voor iOS configureren

Met de MyFRITZ!App voor iOS kun je thuis en onderweg makkelijk en veilig toegang krijgen tot je FRITZ!Box. Afhankelijk van het gebruikte FRITZ!Box-model

• brengt de app je op de hoogte van oproepen, spraakberichten en andere gebeurtenissen.
  • kun je het FRITZ!Box-antwoordapparaat en het doorschakelen van oproepen aan- en uitschakelen.
  • kun je FRITZ!NAS benaderen om bestanden te up- en downloaden of om multimediabestanden, bijvoorbeeld foto's of muziek, af te spelen.
  • kun je je smart-home-apparaten (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200) bedienen en het energieverbruik aflezen van de hierop aangesloten apparaten.

Je kunt MyFRITZ!App ook gebruiken voor toegang tot meerdere FRITZ!Boxen. Daarvoor hoef je MyFRITZ!App slechts eenmalig bij elke FRITZ!Box aan te melden.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de FRITZ!Box moet FRITZ!OS 6.50 of nieuwer zijn geïnstalleerd. Voor volledige functionaliteit is FRITZ!OS 7.10 of hoger vereist.
  • Op de smartphone of tablet is Apple iOS 10.0 of nieuwer geïnstalleerd.

1 FRITZ!Box configureren om deze toegankelijk te maken voor applicaties

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box toegankelijk gemaakt voor applicaties. Als je deze instelling hebt gewijzigd in de FRITZ!Box, verleen applicaties dan opnieuw toegang tot de FRITZ!Box:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network" of "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel in de sectie "Access Settings in the Home Network" de optie "Allow access for applications" in. Als de sectie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

Tijdens de configuratie van de app moet de smartphone of tablet verbonden zijn met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (geen gasttoegang):

3 MyFRITZ!App installeren

1. Download MyFRITZ!Appin de Apple App Store en installeer de app op je smartphone of tablet.
  2. Start MyFRITZ!App.
  3. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer je de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  4. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

4 MyFRITZ!-internettoegang in FRITZ!Box configureren

Als je met de MyFRITZ!App de FRITZ!Box wilt benaderen vanaf internet, configureer dan je FRITZ!Box voor internettoegang via MyFRITZ!:

5 Meer FRITZ!Boxen configureren in MyFRITZ!App

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je MyFRITZ!App wilt gebruiken voor toegang tot meerdere FRITZ!Boxen:

1. Verbind je smartphone of tablet met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box die je in MyFRITZ!App wilt configureren.
  2. Start MyFRITZ!App.
  3. Tik in MyFRITZ!App linksboven op de knop (Settings).
  4. Tik op "Add another FRITZ!Box".
  5. Selecteer de FRITZ!Box waarmee je MyFRITZ!App wilt verbinden.
  6. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer je de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  7. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

Wanneer je MyFRITZ!App start, wordt voortaan verbinding gemaakt met de FRITZ!Box waarmee de app voor het laatst was verbonden. Gebruik het menu "Settings" om te wisselen tussen de FRITZ!Boxen die zijn geconfigureerd in MyFRITZ!App.