MyFRITZ!App Service - Knowledge Base

MyFRITZ!App Service

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box in Android of iOS configureren

Android en iOS-apparaten kun je gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box en de apparaten zo toegang geven tot internet en andere apparaten in je draadloze netwerk. Hiervoor configureer je eenmalig de draadloze verbinding bij elk Android- of iOS-apparaat, zoals hier beschreven. Het apparaat brengt de verbinding vervolgens automatisch tot stand.

Opmerking:Hoe je de verbinding met de FRITZ!Box configureert, leggen we hier uit aan de hand van Android 8.1 ("Oreo") en iOS 12.2.

1 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box opzoeken

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen opzoeken

Als de draadloze instellingen van de FRITZ!Box overeenkomen met de fabrieksinstellingen, dan kun je deze aflezen aan de onderzijde van de FRITZ!Box:

• De naam van het draadloze netwerk (SSID) komt overeen met de modelnaam van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7490).
  • De draadloze netwerksleutel komt overeen met de cijfercode naast het sleutelpictogram.

Afb.: SSID en draadloze netwerksleutel

Persoonlijke draadloze instellingen bepalen

Als de draadloze instellingen van de FRITZ!Box zijn gewijzigd, dan kun je deze aflezen in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Noteer de naam van het draadloze netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  5. Noteer de draadloze netwerksleutel.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Android-apparaat met FRITZ!Box verbinden

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als WiFi is uitgeschakeld, tik dan op "Uit" naast de vermelding "WiFi".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".

iOS-apparaat met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box (zie afb.).

Afb.: Draadloos netwerk FRITZ!Box selecteren

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbind".