MyFRITZ!App Service - Knowledge Base

MyFRITZ!App Service

MyFRITZ!App voor Android configureren

Met de MyFRITZ!App voor Android kun je thuis en onderweg makkelijk en veilig toegang krijgen tot je FRITZ!Box en je thuisnetwerk. Afhankelijk van het gebruikte FRITZ!Box-model

• brengt de app je op de hoogte van oproepen, spraakberichten en andere gebeurtenissen.
  • kun je het FRITZ!Box-antwoordapparaat en het doorschakelen van oproepen aan- en uitschakelen.
  • kun je FRITZ!NAS benaderen om bestanden te up- en downloaden of om multimediabestanden, bijvoorbeeld foto's of muziek, af te spelen.
  • kun je je smart-home-apparaten (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200) bedienen en het energieverbruik aflezen van de hierop aangesloten apparaten.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de FRITZ!Box moet FRITZ!OS 6.50 of nieuwer zijn geïnstalleerd. Voor volledige functionaliteit is FRITZ!OS 7.10 of hoger vereist.

Opmerking:Als FRITZ!OS 6.50 niet beschikbaar is voor je FRITZ!Box, kun je de oude versie van de MyFRITZ!App installeren.

• Op de smartphone of tablet is Android 5.0 of nieuwer geïnstalleerd.
  • De functie "home network connection" (VPN) kan alleen worden gebruikt als de FRITZ!Box van de internetprovider een publiek IPv4-adres verkrijgt.

1 FRITZ!Box configureren om deze toegankelijk te maken voor applicaties

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box toegankelijk gemaakt voor applicaties. Als je deze instelling hebt gewijzigd in de FRITZ!Box, verleen applicaties dan opnieuw toegang tot de FRITZ!Box:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network" of "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel in de sectie "Access Settings in the Home Network" de optie "Allow access for applications" in. Als de sectie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

Tijdens de configuratie van de app moet de smartphone of tablet verbonden zijn met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (geen gasttoegang):

3 MyFRITZ!App installeren

1. Download MyFRITZ!App in de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.
  2. Start MyFRITZ!App.
  3. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer je de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  4. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

Gerelateerde thema's: