FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Adresbereik bepalen van het IPv4-adres voor de internetverbinding

Netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, smartphones en tablets) kunnen alleen met elkaar communiceren als elk apparaat toegankelijk is via een uniek IP-adres. Wanneer de FRITZ!Box verbinding maakt met internet, wijst je internetprovider een IP-adres toe voor communicatie op internet.

Wanneer Internet Protocol Version 4 (IPv4) wordt gebruikt, kan elk IP-adres worden toegewezen aan een van de volgende adresbereiken:

• Private adresbereiken:
    • IP-adressen van private adresbereiken zijn uitsluitend bedoeld voor communicatie binnen private netwerken (bijvoorbeeld het FRITZ!Box-thuisnetwerk) en kunnen dus tegelijkertijd in een willekeurig aantal netwerken worden gebruikt. Aangezien ze niet worden doorgestuurd ("routed") via internet, zijn netwerkapparaten in principe niet toegankelijk vanaf internet als ze IP-adressen van private adresbereiken hebben.

Opmerking:Meer informatie over "private addresses" vind je in Wikipedia.

• Publieke adresbereiken:
    • IP-adressen van publieke adresbereiken kunnen wereldwijd slechts door één netwerkapparaat tegelijk worden gebruikt. Aangezien netwerkapparaten hierdoor eenduidig kunnen worden geïdentificeerd, worden ze doorgestuurd ("routed") via internet, zodat de netwerkapparaten toegankelijk zijn vanaf internet.

1 Adresbereik bepalen van een IP-adres

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Ga naar de pagina "Overview" onder "Connections" en controleer of aan de FRITZ!Box een IP-adres is toegewezen uit een van de volgende bereiken toen de internetverbinding tot stand is gebracht:
    • 10.0.0.0 - 10.255.255.255
    • 100.64.0.0 - 100.127.255.255 (Carrier-grade NAT)
    • 172.16.0.0 - 172.31.255.255
    • 192.168.0.0 - 192.168.255.255
    • Als het IP-adres binnen een van deze bereiken valt:
      • Er is een IP-adres uit het private adresbereik toegewezen aan de FRITZ!Box.
    • Als het IP-adres niet binnen een van deze bereiken valt:
      • Er is een IP-adres uit het publieke adresbereik toegewezen aan de FRITZ!Box.