FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

FRITZ!Powerline via powerline met het thuisnetwerk verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via powerline met je FRITZ!Box om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het draadloze bereik (WiFi) van je FRITZ!Box optimale draadloze ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Als je in de FRITZ!Powerline-adapter dezelfde draadloze instellingen gebruikt als in de FRITZ!Box, maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het draadloze netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 540E / 546E "WLAN/WPS" en "Powerline · Security" 10 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E "WLAN-WPS/Powerline · Security" 15 seconden
    FRITZ!Powerline 1260E "Connect" 15 seconden
  2. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind een FRITZ!Powerline-adapter zonder draadloze functionaliteit met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box, FRITZ!Repeater).

3 FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

Als je de FRITZ!Powerline-adapters als set hebt aangeschaft, zijn deze al met elkaar verbonden. Als je de FRITZ!Powerline-adapters afzonderlijk hebt aangeschaft of slechts één extra powerline-adapter wilt toevoegen aan je powerlinenetwerk, moet je de powerline-adapters eerst met elkaar verbinden: