FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Toegangs- en prioriteitsregels voor een netwerktoepassing configureren

Je kunt in de FRITZ!Box regels voor netwerktoepassingen definiëren om de internettoegang van deze toepassingen

• in bepaalde profielen volledig te blokkeren (kinderslot).
  • te prioriteren of te benadelen als de internetverbinding overbelast is (prioriteren).

Voorwaarden / Beperkingen

• Er kunnen alleen toepassingen worden gereguleerd die uitsluitend gebruikmaken van de protocols TCP en UDP.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

• Bepaal welke poorten en IP-protocols de toepassing gebruikt. Informatie hierover verkrijg je van de fabrikant, bijvoorbeeld via de handleiding.

Opmerking:Een niet-bindend overzicht van de poorten die veel toepassingen gebruiken vind je op de website www.portforward.com.

2 Netwerktoepassing toevoegen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik in de sectie "Network Applications" op de knop "Add Network Application". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.

Opmerking:In de FRITZ!Box zijn al enkele toepassingen geconfigureerd. Je kunt deze desgewenst wijzigen via de knop (Bewerken).

5. Voer in het invoerveld "Network application" de naam in van de toepassing.
  6. Klik op de knop "New Protocol".
  7. Selecteer het protocol dat de toepassing gebruikt om gegevens op internet te versturen.
  8. Als je TCP of UDP hebt geselecteerd, voer je de bron- en doelpoort(en) (Source port en Destination port) in, waarover de verbinding tot stand wordt gebracht.
  9. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  10. Als de toepassing gebruikmaakt van verschillende protocols en/of poorten, herhaal je hiervoor de stappen 6. - 9.

Voorbeeld:
    Om bijvoorbeeld het computerspel FIFA 2016 als netwerktoepassing te configureren in de FRITZ!Box, is het noodzakelijk om negen verschillende regels vast te leggen:

11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.