FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

FRITZ!Box-certificaat downloaden en importeren naar je computer

Elke FRITZ!Box heeft een uniek, zelfgegenereerd certificaat voor HTTPS-internettoegang tot de gebruikersinterface en FTPS-toegang tot de inhoud van opslag (NAS).

Het FRITZ!Box-certificaat is onbekend bij certificeringsinstanties en bij het lokale certificaatbeheer op de computer; dus de webbrowser geeft een certificaatwaarschuwing weer wanneer je toegang probeert te krijgen tot de FRITZ!Box. De certificaatwaarschuwing betekent alleen dat de browser de authenticiteit en de integriteit van de FRITZ!Box niet kan verifiëren. Zelfs als de browser meldt dat de verbinding onveilig is, kun je de FRITZ!Box-gebruikersinterface openen zonder beveiligingsrisico!

Je kunt de certificaatwaarschuwing vermijden door het unieke certificaat te downloaden dat door de FRITZ!Box zelf is gegenereerd en het te importeren naar het certificaatbeheer van de computer.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Certificaat downloaden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "FRITZ!Box Services".
  4. Klik op "Download Certificate" en sla het bestand met het certificaat op je computer op.

2 Certificaat importeren

Importeer het certificaat van de FRITZ!Box naar het certificaatbeheer van je computer of browser (als de gebruikte browser een eigen certificaatarchief heeft):

Opmerking:Als je toegang tot de FRITZ!Box tot stand brengt via internet vanaf verschillende computers, moet je het certificaat importeren naar al deze computers.

Windows 10 / 8 / 7

Google Chrome, Microsoft Edge en Internet Explorer gebruiken het certificaatbeheer van Windows. Daarom moet je het FRITZ!Box-certificaat importeren naar het Windows-certificaatbeheer:

1. Open het configuratiescherm van Windows:
    • Windows 10 / 8
      • Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
    • Windows 7
      • Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Klik op "Network and Internet" in het menu "Control Panel".
  3. Klik op "Internet Options" en vervolgens op "Content".
  4. Klik op "Certificates".
    • Het venster "Certificates" wordt geopend.
  5. Klik op de tab "Trusted Root Certification Authorities" in het venster "Certificates".
  6. Klik op "Import...".
    • Het venster "Certificate Import Wizard" wordt geopend.
  7. Klik op "Next" en "Browse" in "Certificate Import Wizard" en selecteer het bestand met het FRITZ!Box-certificaat ("boxcert.cer").
  8. Klik achtereenvolgens op "Next", "Next" en "Finish".
    • Het venster "Security Warning" wordt geopend.
  9. Klik op "Yes" in het venster "Security Warning".
  10. Klik op "OK" om de wizard Certificaat importeren te sluiten.

Apple OS X

Google Chrome en Safari gebruiken de certificaatopslag van het sleutelhangerbeheer in Apple OS X. Daarom moet je het FRITZ!Box-certificaat importeren naar het sleutelhangerbeheer:

1. Dubbelklik op het bestand met het FRITZ!Box-certificaat ("boxcert.cer").
    • Het venster Sleutelhangertoegang wordt geopend.
  2. Selecteer "System" in de vervolgkeuzelijst "Keychains" en klik op "Add".
  3. Voer het wachtwoord in van het Apple OS X-gebruikersaccount waarbij je bent ingelogd en klik op "Modify Keychain".
  4. Klik op "Always Trust".
  5. Voer het wachtwoord in van het Apple OS X-gebruikersaccount waarbij je bent ingelogd en klik op "Update settings".

Linux

• Importeer het certificaat van de FRITZ!Box naar het certificaatbeheer van je computer of browser (als de gebruikte browser een eigen certificaatarchief heeft).

Opmerking:Informatie over het importeren van certificaten vind je in de handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant van de Linux-distributie of de webbrowser.

Mozilla Firefox

Firefox maakt geen gebruik van het certificaatbeheer van Windows, Apple OS X of Linux, maar heeft een eigen certificaatarchief. Gebruik daarom het certificaatbeheer van Firefox om het FRITZ!Box-certificaat te importeren:

1. Klik op de knop (Menu openen) rechtsboven in Firefox.
  2. Klik op "Options" en vervolgens op "Advanced".
  3. Klik op de tab "Certificates".
  4. Klik op "View certificates".
    • Het venster "Certificate Manager" wordt geopend.
  5. Klik op de tab "Authorities" in het venster "Certificate Manager".
  6. Klik op "Import..." en selecteer het bestand met het FRITZ!Box-certificaat ("boxcert.cer").
  7. Klik op "Open".
  8. Schakel de optie "Trust this CA to identify web sites" in en klik op "OK".
  9. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.