FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

FRITZ!OS handmatig bijwerken

Met de functie "Online Update" kun je snel en gemakkelijk het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box installeren. In sommige gevallen kan "Online update" echter niet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Box geen verbinding heeft met internet. In dit geval kun je de update handmatig uitvoeren.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

Gebruik een computer met internettoegang om de update te downloaden:

Opmerking:Als je met je eigen FRITZ!Box geen verbinding kunt maken met internet, kun je het meest recente FRITZ!OS bijvoorbeeld ook downloaden bij je buren of in een internetcafé en vervolgens kopiëren naar een computer die is verbonden met je FRITZ!Box.

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritz.box/.
  2. Navigeer naar de map van je FRITZ!Box-model, vervolgens naar de submap "firmware" en ten slotte naar de map "english".

Opmerking: De volledige modelnaam van je FRITZ!Box kun je vinden in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderkant van het apparaat.

3. Download de meest recente versie van FRITZ!OS voor je FRITZ!Box met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File".
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "System > Backup" meteen nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren...".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Openen".
  7. Klik op de knop "Start Update".

Zolang de "Info"-led knippert, wordt de update naar de FRITZ!Box overgedragen.

Het nieuwste FRITZ!OS is nu geïnstalleerd en je kunt nu diverse nieuwe functies gebruiken.

Opmerking:Toekomstige updates kun je automatisch laten installeren, als je in de gebruikersinterface in het menu "System" onder "Update" bij het tabblad "Automatic update" of "Auto Update" een van de opties selecteert.