FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Bijwerken FRITZ!OS niet mogelijk: Foutmelding na selecteren van het FRITZ!OS-bestand

De FRITZ!OS-update voor de FRITZ!Box kan niet worden geïnstalleerd. Nadat het FRITZ!OS-bestand is geselecteerd in de gebruikersinterface avn de FRITZ!Box, wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "The update failed: The specified file does not contain any valid firmware for your device."
  • "FRITZ!OS Update failed. An unspecified error occurred during the update."

Oorzaak

• Het gedownloade FRITZ!OS-bestand is niet geschikt voor jouw FRITZ!Box, het is bijvoorbeeld voor een ander model FRITZ!Box, of het bestand is niet volledig gedownload.

1 FRITZ!OS-bestand opnieuw downloaden

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritzbox/.
  2. Navigeer naar de map voor je FRITZ!Box-model, vervolgens naar de submap "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Opmerking: De volledige modelaanduiding van je FRITZ!Box staat vermeld in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderkant van het apparaat.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 Internetverbinding verbreken en alle actieve programma's sluiten

1. Verwijder de kabel tussen je FRITZ!Box en je DSL-aansluiting of het apparaat dat de internetverbinding tot stand brengt.
  2. Sluit alle actieve programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd, zoals virusscanners, firewalls, enzovoort.

LET OP!Schakel de firewalls alleen uit om de FRITZ!OS bij te werken en schakel deze weer in voordat je verbinding maakt met internet. Deze programma's beschermen je computer tegen aanvallen vanaf internet en het uitvoeren van kwaadaardige programma's (bijvoorbeeld computervirussen).

3 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

4 Update handmatig uitvoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla je FRITZ!Box-instellingen opnieuw op onder "System > Backup", meteen nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Browse...".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Openen".
  7. Klik op de knop "Start Update".

Zolang de "Info"-led knippert, wordt de update naar de FRITZ!Box overgedragen.

5 Internetverbinding tot stand brengen

• Sluit je FRITZ!Box weer aan op je DSL-aansluiting of op het apparaat dat de internetverbinding tot stand brengt.