FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Telefoneren met FRITZ!Box via een andere router

Via de FRITZ!Box kun je ook bellen als een andere router (bijvoorbeeld IAD) in het netwerk de internetverbinding maakt. Je kunt elke provider voor internettelefonie gebruiken waarvan je toegangsgegevens hebt gekregen voor internettelefoonnummers. De telefoonnummers kunnen afkomstig zijn van je eigen provider of van een andere provider voor internettelefonie.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Internettelefoonnummers configureren

2 STUN-server invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij het betreffende internettelefoonnummer.
  4. Controleer of je het veld "STUN server" ziet bij de invoervelden waar je je toegangsgegevens invoert.
  5. Indien het veld beschikbaar en leeg is, voer je hier het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik je op "OK".
    • Als het veld niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Other provider", zelfs als je een vooraf geconfigureerde provider voor internettelefonie gebruikt.
      2. Controleer of het veld "STUN server" nu wel wordt weergegeven.
      3. Indien het veld beschikbaar is, voer je hier het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik je op "OK".
        • Als het veld niet wordt weergegeven, klik je op "Cancel". De STUN-server is al voorgeconfigureerd.

3 Portforwarding configureren voor internettelefonie

Omdat de internetverbinding tot stand wordt gebracht door de router voor de FRITZ!Box (upstreamrouter), moet je voor telefonie een portforwarding-regel inschakelen:

Automatische portforwarding configureren

Als je portforwarding in de FRITZ!Box inschakelt, dan verzendt de FRITZ!Box regelmatig IP-pakketten, zodat de portforwarding van de router automatisch blijft ingeschakeld:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Klik in de sectie "Telephony connection" op "Change Connection Settings".
  5. Schakel de optie "Keep port forwarding of the Internet router enabled for telephony" in.
  6. Kies een geschikt tijdsinterval. Selecteer "30 seconds" als je niet weet hoe lang de tijdelijke regels voor portforwarding worden gehandhaafd door de router waaraan de FRITZ!Box is aangesloten.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Statische portforwarding configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de router geen ondersteuning biedt voor automatische portforwarding door de FRITZ!Box:

Opmerking:Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van de router, bijvoorbeeld via het handboek.

1. Configureer in de router statische portforwarding van willekeurige UDP-poorten >= 1024 (bijvoorbeeld 6078-6097) naar de poorten 7078-7109 van de FRITZ!Box.
  2. Configureer in de router een portforwarding-regel van UDP-poort 5060 naar poort 5060 van de FRITZ!Box.

Je kunt nu je telefoonnummers toewijzen aan telefoontoestellen die zijn verbonden met de FRITZ!Box en deze gebruiken voor inkomende en uitgaande oproepen.