FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Na FRITZ!OS-update kunnen draadloze verbindingen niet meer tot stand worden gebracht

Na een update van FRITZ!OS 6.30 of ouder op FRITZ!OS 6.50 of nieuwer kunnen bepaalde oudere draadloze apparaten (bijvoorbeeld netwerkprinter, internetradio) geen draadloze verbinding (WiFi) tot stand brengen met de FRITZ!Box. De draadloze apparaten kunnen wel de naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (SSID) vinden, maar wanneer je de netwerksleutel invoert, wordt geen draadloze verbinding tot stand gebracht. Moderne draadloze apparaten kunnen na de update nog steeds verbinding maken met de FRITZ!Box.

Oorzaak

• Tijdens de updateprocedure wordt de verouderde draadloze standaard 802.11b automatisch uitgeschakeld om de prestaties van de draadloze verbinding te verbeteren in de 2,4 GHz-frequentieband.

Belangrijk:Als het probleem zich ook voordoet met moderne draadloze apparaten of als je geen oudere draadloze apparaten met 802.11b gebruikt, voer je de stappen uit zoals beschreven in deze handleiding.

1 Draadloze standaard 802.11b inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Klik op "Additional Settings".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard" de standaard "802.11n+g+b".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De draadloze verbinding kan nu weer tot stand worden gebracht.