FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

Je kunt elk draadloos apparaat verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box om deze toegang te geven tot internet en je thuisnetwerk. Hiervoor configureer je eenmalig de draadloze verbinding bij ieder apparaat, zoals hier wordt beschreven. Het draadloze apparaat brengt de verbinding vervolgens automatisch tot stand.

Je kunt de draadloze verbinding met de FRITZ!Box op twee manieren configureren:

• Met behulp van de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) kun je de verbinding veilig en automatisch configureren met slechts één druk op de knop.
  • Je kunt de draadloze verbinding handmatig configureren door de unieke netwerksleutel van de FRITZ!Box in te voeren in het draadloze apparaat.

1 Voorbereidingen

• Controleer of het draadloze apparaat ondersteuning biedt voor het configureren van draadloze verbindingen per knopdruk (WPS - Push Button Configuration).

Opmerking:Tal van huidige Windows-computers, veel mediaspelers en draadloze muzieksystemen ondersteunen WPS. Informatie over de WPS-ondersteuning van je apparaat verkrijg je via het handboek of rechtstreeks bij de fabrikant.

2 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box bepalen

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen bepalen

Als de draadloze instellingen van de FRITZ!Box overeenkomen met de fabrieksinstellingen, dan kun je deze aflezen op de sticker op de onderkant van het apparaat:

• De naam van het draadloze netwerk (SSID) komt overeen met de modelnaam van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7490).
  • De draadloze netwerksleutel komt overeen met de cijfercode naast het sleutelpictogram.

Afb.: SSID en draadloze netwerksleutel

Gebruikersspecifieke draadloze instellingen bepalen

Als de draadloze instellingen van de FRITZ!Box zijn gewijzigd, dan kun je deze aflezen in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Noteer de naam van het draadloze netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  5. Noteer de draadloze netwerksleutel.

3 Draadloze verbinding tot stand brengen met de FRITZ!Box

Windows 10

1. Klik in het Windows-startmenu op "Instellingen".
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "WiFi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het veld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik dan op "Verder".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
    • De Windows-zijbalk wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het veld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik dan op "Verder".
  5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  3. Voer in het tekstveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het symbool voor het draadloze netwerk .

Apple macOS

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in de Finder-balk boven aan het scherm (zie afb.).

Afb.: Geen verbinding met draadloos netwerk

2. Klik in het contextmenu op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  3. Voer in het veld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "Pas nu toe".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk.

Apple iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Wanneer Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
  4. Tik onder "Kies een netwerk" op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box (zie afb.).

Afb.: Draadloos netwerk FRITZ!Box selecteren op iPhone

5. Voer in het veld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbind".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en het pictogram voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in de statusbalk naast de klok.

Android (bijvoorbeeld Google Nexus, Samsung Galaxy)

Opmerking:Je kunt ook FRITZ!App WLAN gebruiken om je Android-toestel gemakkelijk te verbinden met de FRITZ!Box en de app nuttige informatie over de draadloze verbinding laten tonen.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Android-toestel.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel het dan in door te tikken op het "aan-/uit"-pictogram naast de optie "Wi-Fi".
  4. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  5. Voer in het veld "Wachtwoord invoeren" de sleutel van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht.

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

1. Gebruik je draadloze apparaat om naar draadloze netwerken in de buurt te zoeken.

Opmerking:Informatie over het tot stand brengen van de draadloze verbinding vind je in de handleiding of verkrijg je van de fabrikant van het draadloze apparaat.

2. Selecteer het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en voer de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in als je daarom wordt gevraagd.

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht.