FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

FRITZ!Box meldt "Access to the fixed IP address [...] was prevented by the web site filter"

Een apparaat of een toepassing (bijvoorbeeld Amazon Fire TV, Netflix) heeft geen toegang tot internet. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt de volgende melding weergegeven:

"Access to the fixed IP address [...] was prevented by the web site filter"

Oorzaak

• De filter voor websites (blacklist, whitelist) is in het kinderslot van de FRITZ!Box ingeschakeld voor het apparaat. Hierdoor heeft het apparaat geen rechtstreekse toegang tot IP-adressen op internet.

Voer de maatregel uit die voor jou het meest geschikt is.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Kinderslot voor het apparaat uitschakelen

Als het kinderslot niet noodzakelijk is voor het apparaat, schakel je dit uit door aan het apparaat het toegangsprofiel "Unrestricted" toe te wijzen:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst voor het betreffende apparaat het toegangsprofiel "Unrestricted".
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Filter voor websites uitschakelen

Als een tijdsgelimiteerd kinderslot actief moet blijven voor het apparaat, maar websites wel onbeperkt bezocht mogen worden, schakel je de filter voor websites uit voor het toegangsprofiel dat aan het apparaat is toegewezen:

Opmerking: Het profiel "Standard" betreft alle apparaten in het thuisnetwerk waaraan geen afzonderlijk toegangsprofiel is toegewezen. Het profiel "Guest" betreft alle apparaten in het gastnetwerk.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op de knop (Bewerken) naast het betreffende toegangsprofiel.
  4. Schakel de optie "Filter web sites" uit.
  5. Klik op "OK" om het toegangsprofiel op te slaan.

3 Filter voor websites aanpassen

Als het filter voor websites ingeschakeld moet blijven voor het apparaat, configureer dan een uitzondering voor de geblokkeerde IP-adressen:

Voorbereidingen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik naast de lijst "Permitted IP addresses" op de link "Edit".
  5. Klik op de link "Delete all non-allowed IP addresses from the list".
  6. Bevestig de vraag "Do you really want to delete all non-allowed IP addresses from the list?" met "OK".
  7. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.

Fout reproduceren

• Reproduceer de fout door het betreffende apparaat of de betreffende toepassing te starten en daarmee te proberen om toegang te krijgen tot internet.

Voorbeeld:
    Als je virusscanner bij iedere start van Windows automatisch naar updates zoekt, maar deze niet kan downloaden, start dan de computer opnieuw op.

Toegang tot geblokkeerde IP-adressen toestaan

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik naast de lijst "Permitted IP addresses" op de link "Edit".
  5. Sta toegang tot IP-adressen toe die rechtstreeks worden opgeroepen door het apparaat.
  6. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.