FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN

Of er nu een FRITZ!Repeater, een extra FRITZ!Box of een FRITZ!Powerline-adapter via het draadloze netwerk (WiFi) is verbonden met je thuisnetwerk - FRITZ!App WLAN beoordeelt de verbindingskwaliteit en geeft je tips over óf en hoe de positie van de draadloze repeater moet worden gewijzigd om het bereik optimaal te vergroten.

Belangrijk:Vanwege beperkingen door Apple kan FRITZ!App WLAN de plaats van de repeater alleen beoordelen met Android.

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in de FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "Repeater".
  4. Tik op de knop "Evaluate Repeater Position".
  5. FRITZ!App WLAN laat je nu de kwaliteit van de verbinding zien:

Afb.: Plaats van de repeater beoordelen met FRITZ!App WLAN

6. Als FRITZ!App WLAN een plaatsverandering adviseert, plaats de repeater dan ergens anders.
  7. Nadat je de repeater hebt verplaatst, tik je in FRITZ!App WLAN op het pictogram om de plaats van de repeater opnieuw te beoordelen.
  8. Herhaal de stappen 6. - 7. tot je de optimale plaats hebt gevonden.