FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk opstarten via internet (Wake on LAN)

Met de functie "Wake on LAN" van je FRITZ!Box kun je computers in je netwerk opstarten via internet. Op die manier heb je bijvoorbeeld altijd toegang krijgen tot een computer in het FRITZ!Box-thuisnetwerk via de externe onderhoudssoftware, zonder dat je de computer altijd aan moet laten staan.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De computer moet rechtstreeks zijn aangesloten op een LAN-poort van de FRITZ!Box of via een hub/switch.
  • De computer moet de ACPI-standaard ondersteunen.

Opmerking:De fabrikant kan je informatie geven over ACPI (Advanced Configuration and Power Management Interface) en de verschillende slaapstanden van je computer.

• De computer moet zijn geconfigureerd voor slaapstand "S3", "S4" of "S5".
  • De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:De FRITZ!Box is niet toegankelijk vanaf internet via IPv4 wanneer een DS-Lite-verbinding ("Dual-Stack Lite") wordt gebruikt. Wanneer DS-Lite actief is, wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven onder "Connections" op de pagina "Overview" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Volg de instructies in de sectie met het gewenste scenario (krijgen gebruikers vanaf internet toegang tot de computer in het thuisnetwerk via een applicatie, of krijgen ze toegang via een VPN-verbinding (Virtual Private Network) met de FRITZ!Box):

Port sharing instellen in de FRITZ!Box

De volgende stap is alleen vereist als gebruikers vanaf internet een applicatie gebruiken, zoals Microsoft Extern bureaublad of Teamviewer, voor toegang tot computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk:

• Stel in de FRITZ!Box port sharing in voor de poorten en IP-protocollen die door de applicatie op de computer worden gebruikt.

Opmerking:Informatie over de gebruikte poorten en IP-protocollen vind je in de handleiding. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant.

VPN-verbinding instellen

De volgende stap is alleen vereist als je wilt dat gebruikers toegang krijgen tot computers in het thuisnetwerk via een VPN-verbinding met de FRITZ!Box:

2 Automatisch opstarten van computer via internet toestaan

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Connections".
  4. Klik in de lijst met netwerkapparaten op de knop (Bewerken) voor de computer die moet worden opgestart.
  5. Schakel de optie "Start this computer automatically as soon as it is accessed from the Internet" in.

Opmerking:Je kunt op de knop "Start Computer" klikken om de computer rechtstreeks op te starten vanuit de stand-bymodus. Op die manier kun je testen of de computer "Wake on LAN" ondersteunt.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De computer wordt automatisch opgestart:

• bij toegang tot de computer vanaf internet via een gedeelde poort.
  • wanneer een query naar de computer wordt verstuurd via de VPN-verbinding.

Na ongeveer 10 seconden heb je toegang tot gedeelde bestanden en serverservices op de computer.