FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Meerdere draadloze repeaters gebruiken in een draadloos netwerk

Om het draadloze bereik van je FRITZ!Box in verschillende richtingen te vergroten, kun je meerdere repeaters (bijvoorbeeld FRITZ!WLAN Repeater) gebruiken in je thuisnetwerk. Zo kun je bijvoorbeeld een repeater gebruiken in de buurt van je tuin en nog een vlak bij de zolder. Je kunt een onbeperkt aantal repeaters gebruiken, het heeft echter geen zin meer dan 20-30 repeaters te gebruiken vanwege de overlappende draadloze netwerken.

Opmerking:Voor een beschrijving van de werkwijze hebben we de FRITZ!WLAN Repeater gebruikt als voorbeeld. Informatie over de werkwijze bij andere draadloze repeaters vind je in de handleiding of verkrijg je van de fabrikant.

Voorwaarden / Beperkingen

• Alle repeaters zijn rechtstreeks verbonden met de FRITZ!Box (stertopologie).

Belangrijk:Als je de repeaters in serie verbindt (draadloze verbinding van repeater naar repeater), wordt de bandbreedte van de draadloze verbinding opnieuw gehalveerd met elke repeater. We kunnen dan geen probleemloze werking garanderen. We raden aan FRITZ!Powerline 540E, 546E of 1240E te gebruiken in omgevingen waar het draadloze bereik van een repeater niet voldoende is.

1 Verschillende namen toewijzen aan de repeaters

Geef elke repeater een unieke naam (bijvoorbeeld "zolder"), zodat je deze kunt onderscheiden. Vervolgens kun je dan ook de repeaternaam als adres gebruiken om de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater te openen in een webbrowser.

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "System" op "Repeater Name".
  3. Voer in het tekstveld een unieke naam in voor de repeater.
  4. Klik op "Apply" om de instelling op te slaan.

Belangrijk:De naam van de agenda kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters, cijfers en koppeltekens. De naam mag niet beginnen met een koppelteken.