FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Doorschakeling in FRITZ!Box configureren

In je FRITZ!Box kun je doorschakelingen configureren. Inkomende oproepen worden dan automatisch doorgeschakeld naar een andere aansluiting, een bepaalde telefoon of een antwoordapparaat. Je kunt de doorschakeling configureren voor alle inkomende oproepen of alleen voor bepaalde oproepen.

Je kunt bijvoorbeeld definiëren dat

• alle oproepen worden doorgeschakeld naar een andere aansluiting.
  • alle oproepen waarbij de beller de nummerweergave heeft uitgezet, worden doorgeschakeld naar een antwoordapparaat.

Belangrijk:Als je anonieme oproepen wilt doorschakelen naar een van de interne antwoordapparaten van de FRITZ!Box, volg je de aanwijzingen in deze handleiding.

• alle oproepen van een bepaalde persoon uit het telefoonboek in de FRITZ!Box doorschakelen naar je mobiele telefoon.
  • alle oproepen naar een bepaald telefoonnummer worden doorgeschakeld naar een andere aansluiting als dit nummer in gesprek is.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Telefoonfunctie inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de telefoniefunctie in de gebruikersinterface verborgen. Daarom moet je eerst de volgende instelling inschakelen als je de telefoonfunctie van de FRITZ!Box wilt gebruiken:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "WLAN" op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Enable support for FRITZ!App Fon in the FRITZ!Box" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Doorschakeling configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Call Handling".
  3. Klik op het tabblad "Call Diversion".
  4. Klik op de knop "New Call Diversion".
  5. Bepaal welke oproepen moeten worden doorgeschakeld:
    Welke oproepen doorschakelen?Doorschakeling configureren
    alle oproepen
    • Schakel "All incoming calls" in.
    alle oproepen naar een bepaald telefoonnummer
    • Schakel "Calls to a telephone number / telephone" in en selecteer het telefoonnummer.
    Alle oproepen van een bepaalde persoon
    • Schakel "Calls by a person in the telephone book" in en selecteer een contact in het telefoonboek.
    alle contacten in het telefoonboek
    • Schakel "Calls from all persons in the telephone book" in en selecteer het telefoonboek.
    Alle oproepen van een bepaald telefoonnummer
    • Schakel "Calls from the telephone number" in en voer een telefoonnummer in.
    alle oproepen van bellers die de nummerweergave hebben uitgeschakeld (anonieme oproepen)
    • Schakel "All calls without a telephone number to" in.
    Tabel: Doorschakeling configureren
  6. Bepaal waarnaar de oproepen moeten worden doorgeschakeld:
    • Naar een intern antwoordapparaat van de FRITZ!Box:
      1. Schakel de optie "Divert calls to internal answering machine" in.
      2. Selecteer een intern antwoordapparaat.
    • Naar een extern telefoonnummer (bijvoorbeeld andere aansluiting, mobiele telefoon):
      1. Schakel in de sectie "Divert calls to" de optie Destination telephone number" in.
      2. Voer het doelnummer in.

Belangrijk:Voor een doorschakeling naar een extern telefoonnummer wordt een tweede verbinding (tegen betaling) tot stand gebracht. Als je slechts één telefoonnummer hebt, moeten hierover twee verbindingen tegelijkertijd mogelijk zijn. Dit is doorgaans het geval bij internettelefoonnummers.

• Naar een aangesloten telefoon of aangesloten antwoordapparaat:
      1. Schakel in de sectie "Divert calls to" de optie Destination telephone number" in.
      2. Voer het interne telefoonnummer in van het telefoonapparaat zonder de prefix **. Het is niet mogelijk om de oproep door te schakelen naar meerdere apparaten.

Opmerking:De interne telefoonnummers van de telefoonapparaten vind je in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Telephone Book > Internal Numbers".

7. Als je in de vervolgkeuzelijst "Type of call diversion" kunt kiezen tussen diverse opties, selecteer je een van deze opties. Het is niet bij elke doorschakeling mogelijk om het type doorschakeling te selecteren.

Opmerking:Meer informatie over de verschillende instellingen vind je in de oline-help van de FRITZ!Box die je kunt openen met behulp van het symbool "Help".

8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook aan de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.