FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Anonieme oproepen automatisch naar interne antwoordapparaat doorschakelen

Met je FRITZ!Box kun je inkomende oproepen automatisch doorschakelen naar het interne antwoordapparaat van de FRITZ!Box als de beller de nummerweergave heeft uitgeschakeld.

1 Voorbereidingen

Eerste antwoordapparaat configureren en uitschakelen

Je kunt het eerste antwoordapparaat niet uitsluitend gebruiken als doelapparaat voor doorgeschakelde anonieme bellers, omdat dit antwoordapparaat ook altijd reageert op externe oproepen. Als je dit antwoordapparaat gebruikt, dan worden oproepen van bellers die wel de nummerweergave hebben ingeschakeld, ook automatisch doorgeschakeld naar het antwoordapparaat. Daarom moet je eerst het eerste antwoordapparaat configureren en vervolgens uitschakelen als je nog geen antwoordapparaat hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Selecteer onder "Integrated in the FRITZ!Box" de optie "Answering Machine" en klik vervolgens op "Next".
  5. Voer een naam in voor het antwoordapparaat en klik op "Next".

Opmerking:Het is niet belangrijk welke instelling je voor bedrijfsmodus, wachttijd voor de begroeting en duur van de opname selecteert, omdat dit antwoordapparaat wordt uitgeschakeld.

6. Selecteer een telefoonnummer.

Opmerking:Het is niet belangrijk welk nummer je selecteert, omdat dit antwoordapparaat wordt uitgeschakeld.

7. Klik op "Next" en vervolgens op "Apply".
  8. Gebruik de aan/uit-knop om het antwoordapparaat uit te schakelen.

Antwoordapparaat voor anonieme oproepen configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Selecteer onder "Integrated in the FRITZ!Box" de optie "Answering Machine" en klik vervolgens op "Next".
  5. Selecteer de bedrijfsmodus, de wachttijd voor de begroeting, de duur van de opname en voer een naam in voor het antwoordapparaat en klik op "Next".

Opmerking:Het is niet belangrijk welke instelling je bij de wachttijd voor de begroeting selecteert, omdat oproepen naar het interne antwoordapparaat altijd meteen worden doorgeschakeld.

6. Selecteer geen telefoonnummer en klik op "Next" en vervolgens op "Apply".

Dit antwoordapparaat neemt nu alleen oproepen aan die zijn doorgestuurd via een interne doorschakeling.

2 Doorschakeling configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Call Handling".
  3. Klik op het tabblad "Call Diversion".
  4. Klik op de knop "New Call Diversion".
  5. Schakel de optie "All calls without a telephone number to" in en selecteer een telefoonnummer.
  6. Schakel de optie "Divert calls to internal answering machine" in als doel van de doorschakeling en selecteer een antwoordapparaat in de lijst.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Alle anonieme oproepen worden nu automatisch doorgeschakeld naar het interne antwoordapparaat in de FRITZ!Box.