FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

FRITZ!App Media instellen

Met FRITZ!App Media kun je muziek-, video- en afbeeldingsbestanden van de FRITZ!Box Media Server afspelen op je Android-apparaat (bijvoorbeeld een smartphone, tablet).

Als je een tv, stereo-installatie of draadloze speakers met netwerkfunctionaliteit hebt in het FRITZ!Box-thuisnetwerk, kun je FRITZ!App Media ook gebruiken als afstandsbediening en kun je mediabestanden rechtstreeks afpelen op het andere apparaat. Met FRITZ!App Media kun je bijvoorbeeld muziekbestanden van de FRITZ!Box Media Server rechtstreeks afspelen via een draadloze speaker.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Android 1.6 of later moet zijn geïnstalleerd op de smartphone of tablet.

Opmerking:FRITZ!App Media is niet beschikbaar voor Apple iOS. Als je iOS gebruikt, kun je een andere app gebruiken voor het afspelen van bestanden vanaf UPnP AV-servers, (bijvoorbeeld GoodPlayer, media:connect of PlugPlayer).

1 Voorbereidingen

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

FRITZ!Box instellen als mediaserver

2 FRITZ!App Media installeren

• Download FRITZ!App Media uit de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.

Je kunt FRITZ!App Media gebruiken voor toegang tot je mediaverzameling via draadloos LAN en om mediabestanden van de FRITZ!Box Media Server af te spelen op je smartphone of tablet.

3 Bestanden van de Media Server afspelen op een extern afspeelapparaat

De volgende stap is alleen vereist als je mediabestanden wilt afspelen op een ander apparaat dan een Android-apparaat. In dit geval dient FRITZ!App Media alleen als afstandsbediening.

Opmerking:Je kunt FRITZ!App Media alleen gebruiken om mediabestanden af te spelen op een ander apparaat als dat apparaat de UPnP-AV-standaard ondersteunt.

1. Start FRITZ!App Media.
  2. Selecteer de AVM FRITZ!Mediaserver.
  3. Tik op het mediabestand dat je wilt afspelen.
  4. Druk op de menutoets op het Android-apparaat en selecteer als outputapparaat het apparaat waarop je de mediabestanden wilt afspelen.

De mediabestanden die je afspeelt met FRITZ!App Media, worden afgespeeld op het externe afspeelapparaat.