FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

LAN-gasttoegang in FRITZ!Box configureren

Met de LAN-gasttoegang kun je je gasten een snelle en veilige internettoegang via de FRITZ!Box aanbieden. De FRITZ!Box configureert hiervoor een gastnetwerk dat volledig van het thuisnetwerk is gescheiden. Daardoor hebben apparaten in het gastnetwerk geen toegang tot FRITZ!Box en andere apparaten in het thuisnetwerk.

Zo kan bijvoorbeeld je buurman via FRITZ!Powerline je internetverbinding gebruiken zonder dat hij toegang heeft tot je persoonlijk gegevens.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het gastnetwerk is niet beschikbaar als de FRITZ!Box de internetverbinding van een andere router gebruikt (draadloze repeater, IP-clientmodus).
  • De apparaten in het gastnetwerk moeten worden geconfigureerd voor het automatisch laten toewijzen van IP-instellingen (DHCP).
  • IPTV afspelen en enkele functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld portforwarding, telefonie) zijn niet beschikbaar in het gastnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Toegang voor gasten instellen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Guest access enabled for LAN 4" in.
  5. Als je alleen internettoegang wilt toestaan als de gebruiksvoorwaarden op een voorgeschakelde pagina (captive portal) zijn geaccepteerd, schakel je de optie "Permit login with guest access only after consent to terms of use" in.

Opmerking:De captive portal kan worden aangepast onder "Wireless (WLAN) > Guest Access", om bijvoorbeeld een bedrijfslogo of een redirect naar een website toe te voegen.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Regels opstellen voor internetgebruik via de gasttoegang

Alle apparaten in het gastnetwerk zijn ondergeschikt aan het toegangsprofiel "Guest" van het kinderslot van de FRITZ!Box. Je kunt het toegangsprofiel "Guest" wijzigen als je bijvoorbeeld het internetgebruik in het gastnetwerk wilt beperken tot bepaalde tijden of het bezoeken van bepaalde websites wilt verbieden:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Access Profiles" en vervolgens bij het profiel "Guest" op de knop (bewerken).
  4. Schakel in de sectie "Time Limit" bij "Period" de optie "restricted" in.
  5. Klik op de knop "Internet use blocked" en houd de linkermuisknop ingedrukt terwijl je de muis sleept over de delen van de tabel met de tijden waarop je internetgebruik wilt beperken.

Afb.: Internetgebruik 's nachts en 's morgens geblokkeerd

6. Als je de toegang tot bepaalde websites wilt blokkeren, schakel je de opties "Filter web sites" en "Block web sites (blacklist)" in.

Opmerking:De blacklist kun je bewerken in het menu "Internet > Filters" op het tabblad "Lists". De lijst kan maximaal 500 internetadressen bevatten, die elk van elkaar moeten worden gescheiden door een spatie (bijvoorbeeld "roofkopie.nl xxx.com wapen.net").

7. Klik op "OK" om het toegangsprofiel op te slaan.

Dit vind je misschien ook interessant: