FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Is het draadloze netwerk veilig, zelfs als er onbekende draadloze apparaten worden weergegeven in de gebruikersinterface?

In de fabrieksinstellingen is het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box al beveiligd tegen onbevoegde toegang door middel van veilige WPA2-versleuteling en het gebruik van een unieke netwerksleutel. Als je een draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand wilt brengen, moet je deze netwerksleutel handmatig invoeren in het draadloze apparaat (zoals een computer, smartphone, gameconsole) of deze automatisch laten configureren door op de knop "WLAN" te drukken op de FRITZ!Box (WPS-methode).

Alle draadloze apparaten die bij de FRITZ!Box bekend zijn vanwege eerdere verbindingen of pogingen tot verbinding, worden weergegeven in de gebruikersinterface onder "Network Connections" en "Known Wireless LAN Devices". Als hier draadloze apparaten worden vermeld waarvan de naam begint met "PC" (bijvoorbeeld "PC-00-23-14-DD-89-44") en die niet worden weergegeven met een IP-adres, betekent dit dat de authenticatie van die apparaten bij de FRITZ!Box niet is gelukt met de juiste netwerksleutel en dat ze nooit toegang hebben gehad tot het thuisnetwerk of de internetverbinding van de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt alle onbekende draadloze apparaten afzonderlijk verwijderen uit de gebruikersinterface en het MAC-adresfilter inschakelen als je wilt dat draadloze apparaten niet meer worden weergegeven in de gebruikersinterface na mislukte verbindingspogingen.