FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

FRITZ!Box meldt diverse fouten met de DSL-verbinding

Je hebt problemen met je DSL-internetverbinding door diverse fouten in de FRITZ!Box of in de DSL-centrale van je internetprovider. Hierdoor is de internetverbinding van de FRITZ!Box erg traag (bijvoorbeeld wanneer je een webpagina opent of bestanden downloadt) of er zijn problemen bij het bellen via internet of met het afspelen van video's (bijvoorbeeld IPTV of video op aanvraag).

Oorzaak

• De doorvoercapaciteit en stabiliteit van de DSL-verbinding hangen voornamelijk af van de lengte en de kwaliteit van de toegangslijn. Fouten in de bekabeling of problemen met de centrale (DSLAM) van de internetprovider kunnen ook van invloed zijn.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Kabels controleren

Fouten in de bekabeling door verlengsnoeren, ongebruikte kabels en telefoonaansluitingen, of elektrische onderdelen (zoals overspanningsbeveiliging, automatische stopcontacten voor verlengsnoeren) worden vaak over het hoofd gezien. Controleer daarom of de FRITZ!Box correct is aangesloten op je DSL-lijn:

• Controleer de kabels tussen je FRITZ!Box en je DSL-lijn.

2 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Box installeren

Als je het meest recente FRITZ!OS installeert, is je FRITZ!Box compatibel met de nieuwste DSL-technologie die door DSL-providers wordt gebruikt in DSL-centrales:

3 Interferentieweerstand vergroten

Vergroot de interferentieweerstand van je DSL-verbinding. Hiermee verminder je het aantal fouten vanwege korte storingen op de DSL-lijn:

Opmerking:Als je de interferentieweerstand van de DSL-verbinding vergroot, kan de doorvoercapaciteit van de DSL-verbinding verminderen. De snelheid en kwaliteit van internettoegang nemen echter wel toe, omdat deze niet worden beïnvloed door hertransmissie.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "DSL Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Schuif een van de regelaars onder "Receive Direction" een stap verder naar links, naar "Maximum Stability".

Belangrijk:Schuif de regelaars niet te ver door naar "Maximum Stability", want op sommige DSL-lijnen kun je dan geen DSL-verbinding tot stand brengen. Dus selecteer niet meteen de instelling "maximum stability". Schuif de regelaar stapsgewijs naar links om te bepalen wat de beste instelling is voor jouw DSL-lijn.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Klik op de tab "DSL".
  7. Controleer wanneer je online bent op internet of in de sectie "Error Counter" de "Not Remediable Errors" (CRC) worden weergegeven voor de FRITZ!Box of de DSL-centrale.
    • Als er binnen 15 minuten nog steeds diverse problemen zijn:
      • Herhaal de stappen 3 - 7 tot er geen fouten meer zijn.

4 DSL-lijn controleren

Mogelijk is er een probleem met de DSL-lijn. Het kan even duren voordat je DSL-provider je lijn controleert, mogelijk moet je betalen voor de service, en uit ervaring weten we dat DSL-lijnen vaak nog problemen hebben, zelfs als ze zijn gecontroleerd door je provider. Zelf kun je het volgende doen:

• Controleer of er ook problemen optreden met je internetverbinding als je een andere DSL-modem gebruikt op je DSL-lijn,
    • of,
    • test of je problemen hebt wanneer je de FRITZ!Box gebruikt voor toegang tot internet op een andere DSL-lijn (bijvoorbeeld bij de buren).
    • Als je ook problemen ondervindt wanneer je een andere DSL-modem gebruikt op je DSL-lijn, of als je geen problemen hebt wanneer de FRITZ!Box een DSL-verbinding maakt op een andere lijn:
      • Vraag de DSL-provider om de DSL-lijn te controleren.

LET OP!Je DSL-provider brengt mogelijk kosten in rekening voor het controleren van je DSL–lijn. Informeer van te voren bij je DSL-provider over de kosten!