FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

FRITZ!Box configureren voor internettoegang via glasvezel

Met een extra glasvezelmodem kun je de FRITZ!Box ook gebruiken aan een glasvezelaansluiting. Omdat de FRITZ!Box de internetverbinding zelf opbouwt en controleert via de glasvezelmodem, zijn alle functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld telefonie, firewall) ook in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Opmerking:De begrippen "glasvezelaansluiting", "giganet" of "Fiber to the Home (FTTH)" worden gebruikt voor internetaansluitingen waarbij een glasvezelkabel tot aan een glasvezelmodem in de eigen woning wordt geleid.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Glasvezelmodem en FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de glasvezelmodem volgens de instructies van de internetprovider met de glasvezelaansluitdoos.
  2. Verbind de LAN-poort van de glasvezelmodem via een netwerkkabel met de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box.
  3. Verbind een computer via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box of gebruik een netwerkkabel om de computer met een beschikbare LAN-poort van de FRITZ!Box te verbinden.

2 Internettoegang configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Bij bepaalde regionale instellingen worden niet alle vooraf geconfigureerde internetproviders weergegeven, tenzij je "More Internet service providers" selecteert.
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer je internetprovider.
      2. Als voor de internettoegang accountgegevens zijn vereist, voer je in de sectie "Account Information" de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider in de daarvoor bestemde invoervelden.
      3. Klik op "Change connection settings".
      4. Schakel in de sectie "Internet Connection" de optie "Via an external modem" in als deze wordt weergegeven.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Schakel in de sectie "Connect via" of "Connection" de optie "Connection to an external modem or router" in.
      3. Schakel in de sectie "Operating Mode" de optie "Establish own connection to the Internet" in.
      4. Als voor de internettoegang accountgegevens zijn vereist, voer je in de sectie "Account Information" de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider in de daarvoor bestemde invoervelden,
        • of, als er geen accountgegevens zijn vereist voor de internettoegang:
          • Schakel in de sectie "Account Information" de optie "No" in.
      5. Als voor de internettoegang een bepaalde VLAN-id is vereist, klik je op "Change connection settings", schakel je in de sectie "VLAN Settings" de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je in het invoerveld "VLAN ID" de VLAN-id in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
  4. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de betreffende snelheden van je internetverbinding in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. De installatie is voltooid wanneer de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.