FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

MyFRITZ!App instellen

Met MyFRITZ!App en de MyFRITZ!-service van AVM kun je je smartphone of tablet gebruiken om toegang te krijgen tot je FRITZ!Box vanaf internet, waar en wanneer je maar wilt. Met MyFRITZ! heb je snelle en veilige toegang tot alle documenten en mediabestanden in FRITZ!NAS, de oproeplijst van FRITZ!Box en spraakberichten op het FRITZ!Box-antwoordapparaat.

Je kunt MyFRITZ!App ook gebruiken voor toegang tot meerdere FRITZ!Boxes. Dit kun je eenvoudig doen door een MyFRITZ!-account te configureren in de FRITZ!Boxes en FRITZ!App eenmalig te registreren bij elke FRITZ!Box, zoals hier beschreven.

Vereisten / Beperkingen

• iOS 7.0 of later of Android versie 2.2 of later moet zijn geïnstalleerd op de smartphone of tablet.
  • In Android kan de MyFRITZ!App geen muziekbestanden in MP3-indeling of video's in MP4-indeling afspelen.

Opmerking:MyFRITZ!App gebruikt de afspeelfunctie van Android voor het afspelen van media. De indelingen MP3 en MP4 worden momenteel niet ondersteund door deze functie.

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:De FRITZ!Box is niet toegankelijk vanaf internet via IPv4 wanneer een DS-Lite-verbinding ("Dual-Stack Lite") wordt gebruikt. Wanneer DS-Lite actief is, wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven onder "Connections" op de pagina "Overview" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Voorbereiding

Een MyFRITZ!-account instellen en configureren op de FRITZ!Box

FRITZ!Box configureren om deze toegankelijk te maken voor applicaties

In de configuratie van de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box toegankelijk gemaakt voor applicaties. Als je de instellingen van de FRITZ!Box hebt gewijzigd, kun je configureren dat applicaties opnieuw toegang hebben:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Ga naar de sectie "Access Settings in the Home Network" en schakel de optie "Allow access for applications" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

De smartphone of tablet moet zijn verbonden met het draadloze FRITZ!Box-netwerk wanneer je de app configureert:

Belangrijk:De smartphone of tablet moet niet zijn verbonden met de FRITZ!Box via draadloze gasttoegang.

3 MyFRITZ!App installeren

1. Download MyFRITZ!App uit de Google Play Store of de Apple App Store en installeer de app op je smartphone of tablet.
  2. Start MyFRITZ!App.
  3. Voer het wachtwoord in als je een wachtwoord hebt ingesteld voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface,
    • of, als je de optie "Login with FRITZ!Box user name and password" hebt ingeschakeld:
      • Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  4. Als je wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw in te voeren, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die ten minste toegangsrechten heeft voor "Voice messages, faxes, FRITZ!App Fon and call list" vanaf internet.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten van FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

5. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

De configuratie van MyFRITZ!App is voltooid. Er wordt automatisch verbinding gemaakt met de FRITZ!Box.

4 Meer FRITZ!Boxes configureren in MyFRITZ!App

De volgende stappen zijn alleen vereist als je MyFRITZ!App wilt gebruiken voor toegang tot meerdere FRITZ!Boxes:

1. Als je nog geen MyFRITZ!-account hebt ingesteld op een van de andere FRITZ!Boxes waartoe je toegang wilt hebben met MyFRITZ!App, moet je een MyFRITZ!-account instellen in de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt hetzelfde of een ander MyFRITZ!-account instellen in alle FRITZ!Boxes waartoe je toegang wilt hebben via internet.

2. Verbind je smartphone of tablet met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box waartoe je toegang wilt hebben met MyFRITZ!App.
  3. Start MyFRITZ!App.
  4. Tik op het tandwielsymbool onderaan of op het menusymbool rechtsboven om het menu "Settings" te openen.
  5. Tik op "Add FRITZ!Box" of "+".
  6. Voer het wachtwoord in als je een wachtwoord hebt ingesteld voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface,
    • of, als je de optie "Login with FRITZ!Box user name and password" hebt ingeschakeld:
      • Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  7. Als je wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw in te voeren, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die ten minste toegangsrechten heeft voor "Voice messages, faxes, FRITZ!App Fon and call list" vanaf internet.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users" of "System > FRITZ!Box Password".

8. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

Wanneer je MyFRITZ!App start, wordt verbinding gemaakt met de FRITZ!Box waarmee de app voor het laatst was verbonden. Gebruik het menu "Settings" om te schakelen tussen de FRITZ!Boxes die zijn geconfigureerd in MyFRITZ!App.