FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

VPN-oplossing van een andere fabrikant in het thuisnetwerk gebruiken

Je kunt ook VPN-software van een andere fabrikant gebruiken om VPN-verbindingen met een externe VPN-server te maken via de internetverbinding van de FRITZ!Box. Omdat VPN Passthrough voor de VPN-protocollen IPSec en PPTP standaard is ingeschakeld in de FRITZ!Box, zijn er geen speciale instellingen vereist.

Als de VPN-software het IPSec-protocol zonder NAT traversal of het PPTP-protocol gebruikt, gelden de volgende beperkingen door het gebruik achter een router zoals de FRITZ!Box:

• Het maken van gelijktijdige verbindingen van meerdere VPN-clients in het FRITZ!Box-thuisnetwerk met dezelfde VPN-server is niet mogelijk.
  • De IPSec-bedrijfsmodus "Authentification Header" (AH) kan niet worden gebruikt.
  • Omdat de VPN-software niet detecteert wanneer de internetverbinding wordt verbroken, wordt niet automatisch een nieuwe VPN-verbinding tot stand gebracht met de VPN-server op internet nadat de internetverbinding is hersteld. Dit is echter wel noodzakelijk, omdat de FRITZ!Box bij het tot stand brengen van een nieuwe internetverbinding doorgaans een nieuw IP-adres verkrijgt van de internetprovider.
    De FRITZ!Box moet de internetverbinding daarom permanent handhaven en niet verbreken in geval van inactiviteit.

Informatie over verdere voorwaarden of beperkingen, bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de VPN-server onder een publiek IPv4-adres, verkrijg je bij de fabrikant van de VPN-oplossing.