FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Bellen met de FRITZ!Box via een andere router

De FRITZ!Box kan ook worden gebruikt om te bellen als een andere router (bijvoorbeeld een IAD) in het netwerk de internetverbinding maakt. Je kunt elke internettelefonieprovider gebruiken waarvan je inloggegevens voor internettelefoonnummers hebt gekregen. De telefoonnummers kunnen afkomstig zijn van je eigen provider of van een andere provider van internettelefonie.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Internettelefoonnummers configureren

2 STUN-server invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor het betreffende internettelefoonnummer.
  4. Controleer of je het veld "STUN server" ziet bij de velden waar je je accountgegevens invoert.
    • Als het veld wordt weergegeven en leeg is:
      • Voer in dit veld het adres in van de STUN-server van je provider van internettelefonie en klik op "OK".
    • Als het veld niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer "Other provider" in de vervolgkeuzelijst, zelfs als je een vooraf geconfigureerde provider van internettelefonie gebruikt.
      2. Controleer of het veld "STUN server" nu wel wordt weergegeven.
        • Als het veld wordt weergegeven:
          • Voer in dit veld het adres in van de STUN-server van je provider van internettelefonie en klik op "OK".
        • Als het veld niet wordt weergegeven, is de STUN-server vooraf geconfigureerd:
          • Klik op "Cancel".

3 Port forwarding instellen voor internettelefonie

Je moet port forwarding voor telefonie inschakelen, omdat de internetverbinding wordt gemaakt door de upstreamrouter:

Automatische port forwarding configureren

Als je port forwarding in de FRITZ!Box inschakelt, dan verzendt de FRITZ!Box regelmatig IP-pakketten, zodat port forwarding van de router automatisch blijft ingeschakeld:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Keep port forwarding of the Internet router enabled for telephony" in.
  5. Kies een geschikt tijdsinterval. Selecteer "30 seconds" als je niet weet hoe lang de tijdelijke regels voor port forwarding worden gehandhaafd door de router die met de FRITZ!Box is verbonden.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Statische port forwarding configureren

Als de router geen ondersteuning biedt voor automatische port forwarding via de FRITZ!Box, dan configureer je statische port forwarding voor internettelefonie in de router:

Opmerking:Informatie over de configuratie van de router vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

• Van UDP-poorten >= 1024 (bijvoorbeeld 6078-6097) naar de poorten 7078-7109 op de FRITZ!Box
  • Van UDP-poort 5060 naar de poort 5060 op de FRITZ!Box

Je kunt nummers toewijzen aan de telefoonapparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box en deze gebruiken voor inkomende en uitgaande oproepen.