FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Telefoneren met FRITZ!Box via een andere router

Via de FRITZ!Box kun je ook bellen als een andere router (bijvoorbeeld IAD) in het netwerk de internetverbinding maakt. Je kunt elke provider voor internettelefonie gebruiken waarvan je inloggegevens hebt gekregen voor internettelefoonnummers. De telefoonnummers kunnen afkomstig zijn van je eigen provider of van een andere provider voor internettelefonie.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Internettelefoonnummers configureren

2 STUN-server invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop (bewerken) bij het betreffende internettelefoonnummer.
  4. Controleer of je het veld "STUN server" ziet bij de tekstvelden waar je je accountgegevens invoert.
    • Als het veld wordt weergegeven en leeg is:
      • Voer in dit tekstveld het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik op "OK".
    • Als het veld niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Other provider", zelfs als je een vooraf geconfigureerde provider voor internettelefonie gebruikt.
      2. Controleer of het veld "STUN server" nu wel wordt weergegeven.
        • Als het veld wordt weergegeven:
          • Voer in dit tekstveld het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik op "OK".
        • Als het veld niet wordt weergegeven, is de STUN-server vooraf geconfigureerd:
          • Klik op "Cancel".

3 Portforwarding configureren voor internettelefonie

Omdat de internetverbinding tot stand wordt gebracht door de router voor de FRITZ!Box (upstreamrouter), moet je voor telefonie een portforwarding-regel inschakelen:

Automatische portforwarding configureren

Als je portforwarding in de FRITZ!Box inschakelt, dan verzendt de FRITZ!Box regelmatig IP-pakketten, zodat de portforwarding van de router automatisch blijft ingeschakeld:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Keep port forwarding of the Internet router enabled for telephony" in.
  5. Kies een geschikt tijdsinterval. Selecteer "30 seconds" als je niet weet hoe lang de tijdelijke regels voor portforwarding worden gehandhaafd door de router waaraan de FRITZ!Box is aangesloten.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Statische portforwarding configureren

Als de router geen ondersteuning biedt voor automatische portforwarding via de FRITZ!Box, configureer je statische portforwarding voor internettelefonie in de router:

Opmerking:Informatie over de configuratie vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks van de fabrikant van de router.

• Van willekeurige UDP-poorten >= 1024 (bijvoorbeeld 6078-6097) naar de poorten 7078-7109 van de FRITZ!Box
  • Van UDP-poort 5060 naar poort 5060 van de FRITZ!Box

Je kunt nu je telefoonnummers toewijzen aan telefoontoestellen die zijn verbonden met de FRITZ!Box en deze gebruiken voor inkomende en uitgaande oproepen.