FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Trage draadloze verbindingen conform 802.11g/b

Bij draadloze verbindingen (WiFi) conform de draadloze netwerkstandaard 802.11g of 802.11b is de doorvoercapaciteit lager dan de gegevenssnelheid die wordt ondersteund door de draadloze standaard.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Bluetooth bij wijze van test uitschakelen

Bluetooth beïnvloedt de draadloze snelheid op de 2,4GHz-frequentieband, wat bijzonder opvallend is bij realtimetoepassingen (bijvoorbeeld videostreaming):

• Schakel de bluetoothfunctie van het draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld smartphone, tablet) uit.

2 Zendvermogen in de FRITZ!Box instellen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Als de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" is ingeschakeld, ga je verder met de volgende maatregel.
    • Als de optie "Adjust radio channel settings" is ingeschakeld:
      1. Klik op "Additional Settings".
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de waarde "100%".
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

4 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

• Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem (bijvoorbeeld Android, iOS) voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over updates van de draadloze netwerkadapter of het draadloze netwerkapparaat vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks van de fabrikant.
    De nieuwste stuurprogramma's voor de FRITZ!WLAN Stick vind je in onze downloadsectie.

5 Draadloze netwerkapparaten optimaal positioneren

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box zo hoog mogelijk boven in een kamer, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral metalen- of waterhoudende objecten (bijvoorbeeld koelkast, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloos signaal aanzienlijk.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders (bijvoorbeeld magnetron, babyfoon, draadloze speakers, bluetooth-apparaten).
  7. Om te testen plaats je de FRITZ!Box en het draadloze netwerkapparaat zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt.

Opmerking:Wanneer je alle andere mogelijke bronnen voor de fout hebt uitgesloten, kun je de afstand tussen beide apparaten weer vergroten.

6 Optimale draadloze kanaal configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Gebruik de grafiek "Use of the Wireless LAN Channels" om te bepalen welk kanaal in het lagere frequentiebereik het minst wordt beïnvloed door andere draadloze netwerken en interferentiebronnen.
  4. Schakel in de sectie "Radio Channel Settings" de optie "Adjust the radio channel settings" in.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Radio channel" het gevonden kanaal met de minste interferentie.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  7. Als je nu nog steeds problemen ondervindt met de draadloze verbinding, herhaal je de stappen 3 - 6 met een draadloos kanaal in het middenbereik en vervolgens met een kanaal in het hogere frequentiebereik en gebruik je het draadloze kanaal dat het minst wordt beïnvloed door storingen.

Belangrijk:De grafiek van de draadloze omgeving is een momentopname! De drukte op de frequentieband kan in de loop van de dag aanzienlijk veranderen omdat veel draadloze netwerken worden ingeschakeld bij gebruik. Controleer daarom meerdere malen welke draadloze kanalen het minst worden beïnvloed door interferentie.

7 Draadloos netwerkapparaat met ondersteuning voor 802.11n gebruiken

• Breng de draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand met een draadloos netwerkapparaat dat de draadloze standaard 802.11n ondersteunt, waarmee duidelijk een hogere draadloze doorvoercapaciteit kan worden bereikt.

Opmerking:Informatie over het draadloze netwerkapparaat vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks bij de fabrikant.
    802.11n wordt ondersteund door alle actuele FRITZ!WLAN Sticks.