FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

LAN-verbindingen worden met maar 100 Mbit/s tot stand gebracht

De maximale transmissiesnelheid van de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Box en een computer, NAS-systeem of andere apparaten is 100 Mbit/s, hoewel het apparaat 1 Gbit/s (Gigabit Ethernet) ondersteunt.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 LAN-instellingen van de FRITZ!Box aanpassen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Power Mode" in voor alle LAN-poorten die transmissiesnelheden tot 1 Gbit/s moeten halen.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Andere kabel testen

Het apparaat is mogelijk met de FRITZ!Box verbonden via een netwerkkabel die te lang, verkeerd bedraad of defect is:

1. Gebruik een zo kort mogelijke netwerkkabel van goede kwaliteit (bijv. de meegeleverde gele kabel) om het apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.

Opmerking:Elke standaard CAT5e-ethernetkabel van het type STP (Shielded Twisted Pair, 1:1) van maximaal 100m kan worden gebruikt om een apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.