FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Toegang tot opslag (NAS) via FTP op internet

Als je de opslagfunctie (NAS) gebruikt, kun je toestaan dat FTP-clients, zoals Cyberduck, FileZilla of WinSCP, toegang hebben tot bepaalde inhoud van de opslag die is verbonden met de FRITZ!Box. Op die manier kun je vrienden en familie bijvoorbeeld internettoegang geven tot de foto's en video's van je laatste vakantie.

Opmerking:Je kunt ook gewoon een webbrowser gebruiken in plaats van een FTP-client voor veilige en gemakkelijke internettoegang tot FRITZ!NAS-inhoud.

Voorwaarden / Beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

USB-opslagmedium voor gebruik als opslag (NAS) configureren

MyFRITZ!-account configureren en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! heb je altijd toegang tot de FRITZ!Box via internet, zelfs als de FRITZ!Box regelmatig een ander publiek IP-adres krijgt van de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere Dynamic DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer in de FRITZ!Box een MyFRITZ!-account.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box principieel een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box-gebruikers configureren

Om vanaf internet ook toegang te hebben tot de FRITZ!Box, moet je gebruikers configureren in de FRITZ!Box en ze rechten geven voor toegang tot opslag (NAS) vanaf internet:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik op de knop (Bewerken) naast de gebruiker die vanaf internet toegang moet krijgen tot de opslag (NAS). Als je nog geen gebruiker hebt geconfigureerd:
    1. Klik op de knop "Add User".
    2. Voer in de invoervelden een naam en een wachtwoord naar keuze in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "Access to NAS contents" in.
  6. Klik op de knop "Add Directory".
  7. Als de gebruiker toegang moet krijgen tot alle opslag die op de FRITZ!Box is aangesloten, schakel je de optie "All storage available on the FRITZ!Box" in.
    • Als de gebruiker alleen toegang mag krijgen tot een bepaalde opslag of een bepaalde map, schakel je de optie "Select Folder" in.
      • LET OP!Als je een IP-telefoon gebruikt met de FRITZ!Box, heeft de gebruiker toegang tot alle berichten op het antwoordapparaat van de FRITZ!Box, als je toegang verleent tot alle mappen.

8. Bepaal in de sectie "Directory" de lees- en schrijfrechten voor toegang tot de opslag.
  9. Klik op "OK".
  10. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Internettoegang tot opslag (NAS) instellen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "FRITZ!Box Services".
  4. Schakel de optie "Internet access to your storage media via FTP/FTPS enabled" in.
  5. Schakel de optie "Allow only secure FTP connections (FTPS)" alleen in als je wilt dat toegang vanaf internet altijd moet zijn versleuteld.

Belangrijk:De software die je gebruikt voor internettoegang tot de opslag (bijvoorbeeld webbrowser, FTP-programma) moet ook FTPS ondersteunen. Neem contact op met de fabrikant van de software als je vragen hebt.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Toegang tot opslag (NAS) vanaf internet

1. Roep het adres ftp://[MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box] op in de FTP-client.

Voorbeeld:
    ftp://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net

2. Als je wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die rechten heeft voor internettoegang tot FRITZ!NAS-inhoud.