FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Ondersteunde doorvoercapaciteit wanneer FRITZ!Box wordt gebruikt met een externe modem of router (bijvoorbeeld kabelmodem)

De FRITZ!Box kan niet alleen verbinding maken met internet via de interne DSL-modem, maar ook via een extra DSL-, glasvezel- of kabelmodem. Daarnaast kan de FRITZ!Box een bestaande internetverbinding in het netwerk gebruiken, bijvoorbeeld als de internetprovider een speciaal apparaat voor de netwerkaansluiting (IAD, Integrated Access Device) vereist.

In sommige gevallen zijn voor deze bedrijfsmodi speciale protocolstacks, een speciale pakketinkapseling en aanvullende beveiligingsmechanismen zoals NAT, PPP, PPPoE, VLAN, "Stateful Packet Inspection"-firewall, port forwarding, traffic shaping, enzovoort vereist, waardoor de hoogst mogelijke transmissiesnelheid van 1000 Mbit/s voor de poort "LAN 1" vermindert tot iets minder dan 200 Mbit/s.

Belangrijk:Welke internetsnelheden daadwerkelijk mogelijk zijn, hangt af van alle onderdelen die nodig zijn voor de gegevenstransmissie, zoals de FRITZ!Box, het netwerkapparaat en de bijbehorende netwerkadapter, de upstreammodem of router, de internetverbinding, de internetprovider en de externe site op internet.
Er bestaan ook geen gestandaardiseerde meetmethoden, en de resultaten van zogenaamde "speed tests" variëren aanzienlijk vanwege de vele verschillende factoren die van invloed zijn.