FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Ondersteunde datasnelheden wanneer FRITZ!Box wordt gebruikt met een externe modem of router (bijvoorbeeld kabelmodem)

De FRITZ!Box kan niet alleen verbinding maken met internet via de interne DSL-modem, maar ook via een extra DSL-, glasvezel- of kabelmodem. Daarnaast kan de FRITZ!Box een bestaande internetverbinding in het netwerk gebruiken, bijvoorbeeld als de internetprovider een speciaal apparaat voor de netwerkaansluiting (IAD, Integrated Access Device) vereist.

In sommige gevallen zijn voor deze bedrijfsmodi speciale protocolstacks, een speciale pakketinkapseling en aanvullende beveiligingsmechanismen zoals NAT, PPP, PPPoE, VLAN, "Stateful Packet Inspection"-firewall, port forwarding, traffic shaping, enzovoort vereist. Hierdoor kan de hoogst mogelijke overdrachtssnelheid van 1000 Mbit/s voor de "LAN 1"-poort reduceren tot iets minder dan 200 Mbit/s.

Belangrijk:Welke snelheden daadwerkelijk bereikbaar zijn bij de internettoegang is afhankelijk van alle componenten die zijn betrokken bij de gegevensoverdracht. Naast de FRITZ!Box zijn dit het netwerkapparaat en de bijbehorende netwerkadapter, de upstreammodem of -router, de internetverbinding, de internetprovider en de externe site op internet.
Er bestaan ook geen gestandaardiseerde meetmethoden, en de resultaten van zogenaamde "speed tests" variëren aanzienlijk vanwege de vele verschillende factoren die van invloed zijn.