FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Trage internettoegang via DSL-internetverbinding van de FRITZ!Box

De internetverbinding van computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden is erg traag. Daardoor laden websites erg langzaam, duurt het lang om bestanden te downloaden en worden videostreams niet goed weergegeven of afgebroken. De internetverbinding wordt daarbij door de FRITZ!Box zelf tot stand gebracht.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 DSL-aansluiting controleren

Doorvoercapaciteit van de DSL-verbinding controleren

Controleer of je FRITZ!Box de DSL-doorvoercapaciteit (snelheid) weergeeft die je DSL-provider garandeert:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL Information".
  3. De werkelijke DSL-snelheid wordt weergegeven op het tabblad "DSL" op de regel "Current throughput". Vergelijk deze doorvoercapaciteit met de snelheid die je provider garandeert.
    • Als de huidige doorvoercapaciteit bijna net zo hoog is als de snelheid die je provider garandeert, is er geen probleem.

Opmerking:Bij veel DSL-verbindingen is het niet mogelijk de gegarandeerde doorvoercapaciteit volledig te bereiken. Daarom zeggen DSL-providers dat ze DSL-snelheden aanbieden tot een bepaalde waarde ("tot").

• Als de huidige doorvoercapaciteit aanzienlijk lager is, los het probleem op:

DSL-verbinding op fouten controleren

Problemen met de DSL-verbinding kunnen de internettoegang vertragen. Controleer daarom of er diverse problemen optreden op je DSL-aansluiting:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL Information".
  3. Klik op het tabblad "DSL".
  4. Controleer of tijdens het gebruik van internet in de sectie "Error Counter" de "Not Remediable Errors" (CRC) worden weergegeven voor de FRITZ!Box of de DSL-centrale.

2 Doorvoercapaciteit tussen draadloos netwerkapparaat en de FRITZ!Box controleren

Deze stap is alleen noodzakelijk als het apparaat via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box is verbonden, maar ook een netwerkpoort heeft:

1. Verbreek de draadloze verbinding tussen apparaat en de FRITZ!Box.
  2. Verbind het apparaat via een netwerkkabel (bijvoorbeeld de gele meegeleverde netwerkkabel) met de FRITZ!Box.
  3. Controleer of internettoegang via LAN net zo traag is als toen de computer was verbonden via het draadloze netwerk.

3 Windows-Netwerkinstellingen corrigeren

Een computer heeft alleen toegang tot internet als alle internetaanvragen van de computer worden doorgestuurd naar de FRITZ!Box. Als de computer zijn IP-instellingen automatisch van de FRITZ!Box verkrijgt via DHCP, krijgt de computer ook automatisch een Standaardgateway (IP-adres van de FRITZ!Box).

De configuratie van meerdere standaardgateways is niet toegestaan en veroorzaakt fouten. Controleer daarom of er op de computer maar één standaardgateway is geconfigureerd:

Opmerking:Opmerking voor netwerkexperts: Standaardgateways die zijn vereist voor routering naar een ander bekend IP-netwerk, kunnen worden vervangen door een statische route. In Windows-help vind je informatie over het configureren van statische routes.

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + R.
  2. Voer in het veld "Openen" cmd in en klik op "OK".
  3. Voer in het opdrachtpromptvenster route print in en druk vervolgens op Enter.
  4. Controleer hoeveel vermeldingen in de tabel beginnen met 0.0.0.0.
  5. Als meerdere gateways zijn geconfigureerd (meer dan een vermelding begint met 0.0.0.0):

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
    2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
    3. Klik in de sectie "De netwerkinstellingen wijzigen" op "Adapteropties wijzigen".
    4. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer ("Details").
    5. Klik met de rechtermuisknop op een verbinding van een netwerkadapter die niet is verbonden met de FRITZ!Box. De naam van de netwerkadapter vind je onder "Apparaatnaam".
    6. Klik op "Eigenschappen".
    7. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
    8. Klik op "Eigenschappen".
    9. Als er een standaardgateway wordt vermeld, verwijder je deze.
    10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
    2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
    3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
    4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
    5. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer ("Details").
    6. Klik met de rechtermuisknop op een verbinding van een netwerkadapter die niet is verbonden met de FRITZ!Box. De naam van de netwerkadapter vind je onder "Apparaatnaam".
    7. Klik op "Eigenschappen".
    8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
    9. Klik op "Eigenschappen".
    10. Als er een standaardgateway wordt vermeld, verwijder je deze.
    11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
    2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
    3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
    4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
    5. Klik in de menubalk op de pijl naast de knop "Weergave wijzigen" en selecteer "Details".
    6. Klik met de rechtermuisknop op een verbinding van een netwerkadapter die niet is verbonden met de FRITZ!Box. De naam van de netwerkadapter vind je onder "Apparaatnaam".
    7. Klik op "Eigenschappen".
    8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
    9. Klik op "Eigenschappen".
    10. Als er een standaardgateway wordt vermeld, verwijder je deze.
    11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  6. Herhaal deze stappen voor alle netwerkadapters die zijn verbonden met de FRITZ!Box.

4 Beveiligingsprogramma's configureren

Het toezicht op de internettoegang door beveiligingsprogramma's zoals een firewall, virusscanner of webfilter kan de snelheid van internet op je computer vertragen.

• Stel de configuratie van de beveiligingsprogramma's zo in dat deze niet de snelheid van je internetverbinding beperkt.

De FRITZ!Box en de daarmee verbonden apparaten brengen nu de snelst mogelijke internetverbinding tot stand. Een andere oorzaak kan een storing bij de internetprovider zijn.