FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Type en aantal USB-apparaten dat kan worden verbonden met de FRITZ!Box

Je kunt diverse USB-apparaten (bijvoorbeeld printers, geheugensticks) verbinden met beide USB 2.0-poorten op de FRITZ!Box. Ze zijn dan beschikbaar in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

1 Ondersteunde USB-apparaatklassen

De FRITZ!Box ondersteunt USB-apparaten van de volgende apparaatklassen:

• USB-printer
  • USB-opslagapparaat

Opmerking:De FRITZ!Box ondersteunt USB-opslagapparaten met maximaal vier partities die zijn geformatteerd met het bestandssysteem NTFS, FAT/FAT32 of EXT2. Het maximale volume van elke partitie is 4 terabytes.

• Dongle voor mobiel breedband (LTE/UMTS/HSPA)
  • USB-hub
  • Alleen wanneer je de software FRITZ!Box USB Remote Connection gebruikt:
    Andere USB-apparaten waarvoor geen isochrone overdracht is vereist (zoals scanners).

Opmerking:Isochrone USB-apparaten (bijvoorbeeld webcams) vereisen constante en onmiddellijke ("real-time") gegevenstransmissie en kunnen niet worden gebruikt in combinatie met de FRITZ!Box.

Belangrijk:De software FRITZ!Box USB Remote Connection is beschikbaar voor computers met de 32-bits en 64-bits versie van Windows 10 / 8 / 7 / Vista XP.

2 Totaal aantal USB-apparaten

Als je een USB-hub gebruikt, kun je maximaal vier USB-apparaten (naast de USB-hub) tegelijk verbinden met de FRITZ!Box. Je kunt echter slechts één USB-printer en één dongle voor mobiel breedband verbinden. Als je de software FRITZ!Box Remote Connection gebruikt, kun je maximaal drie USB-apparaten (naast de USB-hub) tegelijk verbinden met de FRITZ!Box.

Multifunctionele apparaten, bijvoorbeeld printers met geïntegreerde geheugenkaartlezers, die zichzelf meer dan een keer aanmelden bij de FRITZ!Box (bijvoorbeeld een USB-printer en USB-opslagapparaat) worden door de FRITZ!Box behandeld als afzonderlijke USB-apparaten.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende USB-apparaten gebruiken met de FRITZ!Box:

• vier USB-opslagapparaten
  • drie USB-opslagapparaten en een USB-printer
  • twee USB-opslagapparaten, een USB-printer en een dongle voor mobiel breedband
  • een USB-opslagapparaat, een USB-printer en een USB-scanner

Belangrijk:De FRITZ!Box levert USB-apparaten maximaal 500 mA in overeenstemming met de USB 2.0-specificatie. Als je meer dan een USB-apparaat zonder eigen stroomtoevoer wilt aansluiten, dan kan het tweede apparaat niet meer dan 100 mA verbruiken. Apparaten die meer stroom vereisen, moet je op de FRITZ!Box aansluiten via een USB-hub met eigen stroomtoevoer (actieve USB-hub).

3 Ondersteunde USB-standaarden

USB-apparaten die je gebruikt in combinatie met de FRITZ!Box, moeten voldoen aan de volgende USB-standaarden:

• USB 3.0 (als het apparaat niet meer vereist dan de toegestane 500 mA voor USB 2.0)

Opmerking:Wanneer je USB 3.0-apparaten aansluit op de FRITZ!Box, werken ze als USB 2.0. Een verbinding volgens USB 3.0 kan alleen tot stand worden gebracht als het apparaat, de kabel en de poort de USB 3.0-standaard ondersteunen.

• USB 2.0
  • USB 1.1