FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

USB-printer (soms) niet gedetecteerd door FRITZ!Box

De FRITZ!Box kan (soms) een verbonden USB-printer niet detecteren. Wanneer de fout zich voordoet, wordt de printer niet weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Home Network > USB Devices > Overview of Devices".

Als de FRITZ!Box de printer dan telkens opnieuw detecteert, wordt het bericht "USB device xxx, Class 'USB x.x (full-speed) printer', plugged in" herhaaldelijk weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Schakel de FRITZ!Box uit door de stekker uit het stopcontact te halen.
  2. Schakel de repeater na 5 seconden weer in.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box worden niet verwijderd bij het opnieuw opstarten. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende die tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

3 Controleren of de printer goed werkt

• Voor testen verbind je de USB-printer met de USB-poort van je computer.
    • Als het besturingssysteem van de computer de USB-printer niet detecteert, is de printer of de USB-kabel defect. In dit geval neem je contact op met de fabrikant.

4 USB-printer rechtstreeks verbinden met de FRITZ!Box

De volgende stap is alleen vereist als de USB-printer via een USB-hub is verbonden met de FRITZ!Box:

• Voor testen sluit je de USB-printer rechtstreeks aan op de FRITZ!Box (d.w.z. zonder USB-hub).
    • Als de USB-printer nu wel wordt gedetecteerd, is de USB-hub defect of biedt deze geen ondersteuning voor de USB-printer die je hebt verbonden.

5 Andere kabel testen

De USB-kabel die je gebruikt om de printer te verbinden met de FRITZ!Box, is mogelijk te lang, of je gebruikt een verkeerde USB-kabel:

• Gebruik een hoogwaardige, zo kort mogelijke USB-kabel om de printer te verbinden met de FRITZ!Box.

6 Controleren welke USB-standaard(en) de printer ondersteunt

De FRITZ!Box ondersteunt de USB-standaarden 2.0 en 1.1. Je printer ondersteunt mogelijk echter alleen USB-standaard 1.0. Controleer daarom hoe de printer zichzelf registreert bij de FRITZ!Box:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Event Log" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "USB Devices".
  4. Controleer hoe de printer zichzelf registreert bij de FRITZ!Box.
    • Als het bericht "USB device xxx, Class 'USB 1.0 (full-speed) printer', plugged in" wordt weergegeven:
      • De printer ondersteunt alleen de USB-standaard 1.0. De printer kan dus niet worden gebruikt met de FRITZ!Box.
    • Als het bericht "USB device xxx, Class 'USB 1.1 (full-speed) printer', plugged in" of "USB device xxx, Class 'USB 2.0 (full-speed) printer', plugged in" wordt weergegeven:
      • De printer kan worden gebruikt met de FRITZ!Box.

7 All-in-one printers verbinden via USB Remote Connection

All-in-one printers (bijvoorbeeld multifunctionele printers die de functies van printer, scanner en fax combineren) registreren zichzelf bij de FRITZ!Box als verschillende typen apparaat. Als je gebruik wilt maken van alle functies van je all-in-one printer via je FRITZ!Box, dan kun je de software FRITZ!Box USB Remote Connection gebruiken: