FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

USB-printer wordt niet of soms niet door de FRITZ!Box herkend

Een USB-printer die is aangesloten op de FRITZ!Box wordt niet of soms niet herkend door de FRITZ!Box. Als de fout zich voordoet, wordt de printer niet weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Home Network > USB Devices > Overview of Devices".

Als de printer telkens opnieuw wordt herkend, wordt in de Event Log van de FRITZ!Box de melding "USB device xxx, Class 'USB x.x (full-speed) printer', plugged in" weergegeven.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

• Ontkoppel de FRITZ!Box gedurende 5 seconden van de stroomvoorziening.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

3 Printer rechtstreeks met FRITZ!Box verbinden

De volgende maatregel is noodzakelijk als je de printer hebt verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

• Sluit de printer bij wijze van test rechtstreeks, d.w.z. zonder USB-hub, aan op de FRITZ!Box.
    • Als de printer nu wel wordt herkend, dan is de USB-hub defect of de hub ondersteunt de aangesloten printer niet.

4 Andere kabel testen

De printer is mogelijk met een te lang of een verkeerd USB-kabel aangesloten op de FRITZ!Box:

• Gebruik een zo kort mogelijke USB-kabel van goede kwaliteit om de printer aan te sluiten op de FRITZ!Box.

5 All-in-one printer verbinden via USB Remote Connection

All-in-one printers (multifunctionele printers met print-, scan- en faxfunctie) melden bij de FRITZ!Box aan als verschillende typen apparaat. Als je alle functies van de all-in-one printer wilt gebruiken met de FRITZ!Box, gebruik dan het programma FRITZ!Box USB Remote Connection:

6 Controleren of printer goed werkt

• Sluit de printer bij wijze van test aan op een USB-poort van je computer.
    • Als de computer de printer ook niet herkent, is de printer of de USB-kabel defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.